Συγκινεί Ισραηλινή νοσοκόμα: Θηλάζει μωρό Παλαιστίνιας για να το σώσει

Η ιστορία μιας Ισραηλινής νοσοκόμας που θηλάζει ένα Παλαιστίνιο μωρό προκειμένου να το σώσει, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκινεί.

Η ιστορία έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, 2 Ιουνίου, όταν η 34χρονη Όλα εφημέρευε στο νοσοκομείο «Χαντάσα» στην Ιερουσαλήμ.

Εκείνο το βράδυ οι γονείς του μωρού κατέφθασαν τραυματισμένοι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Ο πατέρας του μωρού πέθανε μόλις λίγα λεπτά αφότου έφτασε στο νοσοκομείο, ενώ η μητέρα έφερε σοβαρά κρανιοεγκεφαλικά τραύματα και η κατάσταση της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη.

Ο εννέα μηνών Γιαμάν ως εκ θαύματος δεν είχε πάθει τίποτα. Ωστόσο, μετά από λίγη ώρα έρχισε να κλαίει πολύ έντονα, προσδοκώντας κάποιος να τον ταΐσει. Οι θείες προσπαθούσαν να τον ταΐσουν με το μπιμπερό που τους έδωσαν οι νοσοκόμες μάταια όμως καθώς ο μικρός δεν κατάπινε ούτε μία γουλιά γάλα.

Εκείνη την στιγμή η νοσοκόμα Όλα προσφέρθηκε να τον θηλάσει και αναφέρει πως οι θείες «αμέσως με αγκάλιασαν, με φιλούσαν, και δεν με άφηναν από τα χέρια τους» ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης που είχαν για αυτήν της την κίνηση.

«Οι θείες του Γιαμάν μου είπαν ότι αφότου γεννήθηκε θήλαζε και δεν είχε πιει άλλο γάλα εκτός από της μαμάς του», διηγείται η Όλα. Τότε τη ρώτησαν εάν μπορούσαν να βρουν μία γυναίκα να το θηλάσει. «Τους απάντησα ότι εάν δεν είχαν πρόβλημα θα μπορούσα εγώ να το κάνω». Οι θείες τα έχασαν. Δεν μπορούσαν ποτέ να φαντασθούν ότι μία Ισραηλινή μητέρα θα δεχόταν να θηλάσει ένα μωρό Παλαιστινίων! «Αμέσως με αγκάλιασαν, με φιλούσαν και δεν με άφηναν από τα χέρια τους», διηγείται συγκινημένη η ισραηλινή νοσοκόμα.

«Πολλοί φίλοι μου θα έκαναν το ίδιο, εγώ προσωπικά ήμουν ευτυχισμένη που μπόρεσα να βοηθήσω το μωρό. Το θήλασα πέντε φορές στη διάρκεια της νύχτας», συνέχισε η Όλα, όπως μεταδίδει η Le HuffPost και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.