Η Γαλλία μετά το σοκ συσπειρώνεται ενάντια στη βία-Πλήθος κόσμου σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Το Σάββατο πάνω από 230.000 κόσμου, διαδήλωσε σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, σε ένδειξη πένθους για τα 17 θύματα των επιθέσεων.

Πρόκειται για τη μαζικότερη συγκέντρωση που έχει καταγραφεί ποτέ στην Τουλούζη, σύμφωνα με το Reuters, όπου 80.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν σιωπηλή διαμαρτυρία. Επικεφαλής της πορείας ήταν μαθητές λυκείου που κρατούσαν ένα πανό με το σύνθημα “είμαστε όλοι Σαρλί”.

Τα πανό των διαδηλωτών έγραφαν: “Τάσσομαι κατά του ρατσισμού”, “τάσσομαι υπέρ του διαχωρισμού της θρησκείας από το κράτος”.

(Η πόλη της Τουλούζ, πριν από τρία χρόνια είχε συγκλονιστεί από τις επτά δολοφονίες που είχε διαπράξει ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μεράχ).

Ο δήμαρχος της πόλης Φρανσουά Μπαιρού δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων: “Πρόκειται για ένα αξιοθαύμαστο λαϊκό κίνημα. Είναι όμορφο και σημαντικό, απείρως πολύτιμο”.

Στη Ναντ, 30.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, πίσω από ένα πανό με το σύνθημα “Να ζούμε μαζί, ελεύθεροι, ίσοι και αλληλέγγυοι”, ενώ στην πόλη Πο τουλάχιστον 30.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία.

gallia 1 gallia 2 gallia 3 gallia 4 gallia 5 gallia 6 gallia 7 gallia 3