Μετακομίζουν στον Λευκό Οίκο Μελάνια και Μπάρον - Ανησυχίες ότι ο μικρός θα ... στριμωχτεί

Μετακομίζει οριστικά στο Λευκό Οίκο η Μελάνια Τραμπ με τον 11χρονο γιο της Μπάρον.

Το θέμα της μετακόμισης απασχολούσε τα αμερικανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης από τις 20 Ιανουαρίου, δηλαδή την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, ως ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η σύζυγός του, Μελάνια και ο γιος τους που δεν τον είχαν ακολουθήσει εξ αρχής, εξακολούθησαν να μένουν στον Trump Tower, στη Νέα Υόρκη, με επίσημη δικαιολογία να αποτελεί το σχολείο του μικρού Μπάρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μελάνια έχει ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση της “μετακόμισης”, ενώ την ίδια ώρα αναφέρεται πως τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο στριμωγμένα για τον μικρό Μπάρον στον Λευκό Οίκο, αφού στον Trump Tower ο 11χρονος λέγεται πως είχε στην διάθεσή του έναν ολόκληρο όροφο!

 

Ο Μπάρον, από τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτά στο Επισκοπικό Σχολείο Άγιος Ανδρέας, στο Πότομακ του Μέριλαντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Washington Post”.

Ο φόβος για διαμαρτυρίες Αμερικανών έξω από το σχολείο, έκαναν την “πρώτη οικογένεια” να θέλει να αναβάλλει την ανακοίνωση για τα σχέδια της. Για το λόγο αυτό, η “Πρώτη Κυρία” των ΗΠΑ, εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι:

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ο γιος μας θα παρακολουθήσει το Επισκοπικό Σχολείο Άγιος Ανδρέας. Είναι γνωστό για την ποικιλόμορφη κοινότητά του και την αφοσίωσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία. Η αποστολή του σχολείου “Άγιος Ανδρέας” είναι να μάθει και να εμπνεύσει σε κάθε παιδί μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς αφιερωμένη στην εξαιρετική διδασκαλία, μάθηση και προσφορά, όλα από τα οποία απευθύνονται στην οικογένειά μας. Ανυπομονούμε για τις επόμενες σχολικές χρονιές στο Άγιος Ανδρέας.”

Το εν λόγω σχολείο βρίσκεται 25 χιλιόμετρα μακριά από τον Λευκό Οίκο και ιδρύθηκε το 1978.Φιλοξενεί 580 μαθητές από τις προσχολικές τάξεις μέχρι και το λύκειο. Λιγότερο από τους μισούς μαθητές είναι λευκοί. Όπως τονίζει πάντως στην ιστοσελίδα του το σχολείο, δίνει έμφαση στη δέσμευση για ποικιλομορφία.