Παγκόσμιος τρόμος: Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο που εξερράγη στον αέρα

Ένα 24ωρο μετά την επίδειξη ισχύος στην Πιονγκγιάνγκ, η Β. Κορέα προχώρησε σε νέα δοκιμή πυραύλου, η οποία απέτυχε, καθώς εξερράγη αμέσως.

Την είδηση επιβεβαίωσαν τόσο οι νοτιοκορεατικές στρατιωτικές αρχές, όσο και το αρχηγείο των αμερικανικών δυνάμεων στον Ειρηνικό.

Την ίδια ώρα, η διπλωματία της Νότιας Κορέας έκρινε ότι η νέα αυτή εκτόξευση πυραύλου απειλεί όλο τον κόσμο και προειδοποίησε ότι θα λάβει μέτρα για να τιμωρηθεί η Πιονγκγιάνγκ εάν προχωρήσει σε νέες προκλήσεις, όπως μια πυρηνική δοκιμή ή η εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

Ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα δεν ήταν διηπειρωτικός βαλλιστικός (ICBM).

Μπορεί να ειπωθεί με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι δεν εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος κατά την αποτυχημένη δοκιμή που έγινε νωρίτερα, αλλά η εκτίμηση των δεδομένων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δήλωσε ένας Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ένας δεύτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο πύραυλος αυτός φαίνεται ότι είναι σχεδιασμένος για να εκτοξεύεται από τη στεριά.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του, ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμβουλοί του για στρατιωτικά θέματα έχουν ενημερωθεί για την αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου της Βόρειας Κορέας.

Ο Τραμπ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το ζήτημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μάτις.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος ταξιδεύει προς τη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, επίσης ενημερώθηκε για την εκτόξευση του βορειοκορεάτικου πυραύλου και βρίσκεται σε επαφή με τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο Πενς ενημερώθηκε περίπου μία ώρα αφότου το αεροσκάφος του απογειώθηκε από το Άνκορατζ της Αλάσκας, διευκρίνισαν συνεργάτες του.

Η Β. Κορέα σχεδιάζει βόμβα 16 φορές ισχυρότερη από της Χιροσίμα!

Τα «σύννεφα πολέμου» πυκνώνουν γύρω από την κορεατική χερσόνησο, καθώς ο Κιμ είναι αποφασισμένος να αναπτύξει κι άλλο την πυρηνική τεχνολογία της χώρας του.

Σύμφωνα με αναλυτές, βρίσκεται πολύ κοντά στον να αποκτήσει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος θα διαθέτει κεφαλή 16 φορές πιο ισχυρή από τη βόμβα που έριξαν οι Αμερικανοί στη Χιροσίμα!

«Αν το καθεστώς συνεχίσει τις δοκιμές του, θα καταφέρει να αναπτύξει θερμοπυρηνικά όπλα. Αυτό θα του δώσει τη δυνατότητα να προκαλεί μεγαλύτερες εκρήξεις και να αναπτύξει καλύτερες κεφαλές πυραύλων», ανέφερε ειδικός σε θέματα πυρηνικών όπλων.

Εξαιτίας των κινήσεων της Βόρειας Κορέας, η πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε συναγερμό.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Θανάσης Τσίτσας από την Ουάσιγκτον, οι Αμερικανοί ξεδιπλώνουν τη στρατηγική της μέγιστης πίεσης, ενώ αφήνουν πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο της στρατιωτικής εμπλοκής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ΗΠΑ κάνουν επίδειξη δύναμης στην περιοχή, αναπτύσσοντας μια αρμάδα που αποτελείται από ένα αεροπλανοφόρο, τρία αντιτορπιλικά και υποβρύχια.

Παράλληλα, έχουν θέσει σε επιφυλακή όλες τις βάσεις τους, κυρίως στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, όπου σταθμεύουν 90.000 Αμερικανοί στρατιώτες, για την περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ απαντήσει σε μία ενδεχόμενη πυρηνική δοκιμή του Κιμ Γιονγκ-Ουν.