Μπάρτρα: Ας αφήσουμε πίσω μας τους πολέμους

Ένα συγκινητικό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας έστειλε μέσω Instagram ο Μαρκ Μπάρτρα, ο ποδοσφαιριστής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο οποίος τραυματίστηκε στην έκρηξη κοντά στο πούλμαν της ομάδας του.

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει ο διάσημος ποδοσφαιριστής:

vartrrr

«Σήμερα είχα στο νοσοκομείο την πιο χαρούμενη επίσκεψη (αναφερόμενος στη γυναίκα και την μικρή του κόρη, Γκάλα). Αυτές είναι ο κόσμος μου, ο λόγος που πολεμάω για να ξεπερνάω τα εμπόδια. Πρόσφατα έζησα τη χειρότερη εμπειρία της ζωής μου, κάτι που θα δεν ευχόμουν να ζήσει κανείς άλλος στον κόσμο. Ο πόνος, ο πανικός, η αβεβαιότητα, η άγνοια για ό,τι συνέβαινε ή για το πόσο θα κρατούσε. Ήταν τα 15 πιο αργά και βασανιστικά λεπτά της ζωής μου.

Στα παραπάνω θέλω να προσθέσω ότι νομίζω πως, όσο υποχωρεί το σοκ αυτών των ημερών, τόσο αυξάνεται η επιθυμία να συνεχίσω τη ζωή με το ίδιο πάθος, την ίδια μαχητικότητα, την όρεξη για δουλειά, το γέλιο, το δάκρυ, τα συναισθήματα, την αγάπη, την πίστη, τη συντροφικότητα, την απόλαυση της παρουσίας των αγαπημένων προσώπων γύρω μου, την όρεξη να μυρίσω το γρασίδι του αγωνιστικού χώρου για να βρω κίνητρο, κάτι που κάνω πριν από κάθε αγώνα.

Όπως επίσης και η επιθυμία να δω τις εξέδρες γεμάτες από κόσμο που αγαπάει τη δουλειά μας, γεμάτες από καλούς ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι να τους κάνουμε να νιώσουν ιδιαίτερα συναισθήματα, μακριά από αυτό τον τρελό κόσμο που ζούμε.

Το ΜΟΝΟ πράγμα που ζητάω για όλο τον κόσμο, είναι να μπορέσουμε να ζήσουμε ΟΛΟΙ ειρηνικά και να αφήσουμε πίσω μας τους πολέμους.

Αυτές τις ημέρες, κοιτώντας το πρησμένο και άσχημα τραυματισμένο χέρι μου, ξέρετε τι νιώθω; Υπερηφάνεια.

Νιώθω υπερηφάνεια διότι σκέφτομαι πως όλη η προσπάθεια που έκαναν κάποιοι να μας κάνουν ζημιά την Τρίτη έμεινε μόνο σε αυτό. Χάρη στους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους φυσιοθεραπευτές και τους ανθρώπους που με βοήθησαν να επανέλθω, όλα είναι πια καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες ανθρώπους, τα μίντια, κάθε είδους οργανισμό, την Ντόρτμουντ, τους συμπαίκτες μου και όλους όσοι μου έδειξαν συμπαράσταση και φροντίδα.

Ακόμα κι αν νομίζουν ότι αυτό που έκαναν ήταν μικρό, ήταν κάτι που με γέμισε με απίστευτη δύναμη για να συνεχίσω. Είχα μεγάλη ανάγκη να τα γράψω όλα αυτά και να τα βγάλω από μέσα μου, να τα μοιραστώ όλα μαζί σας. Ελπίζω να είμαι στο 100% του εαυτού του όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μία μεγάλη αγκαλιά. Μαρκ»