Το αίμα έχει τιμή-Δημοπρατείται στο eBay το τελευταίο φύλλο της Charlie Hebdo

Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας Charlie Hebdo δημοπρατείται στην αμερικανική ιστοσελίδα αγοραπωλησιών Ebay και ενώ δεν έχει ακόμη στεγνώσει το αίμα των δολοφονημένων σκιτσογράφων και δημοσιογράφων στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας. Φαίνεται μάλιστα ότι η δημοπρασία πάει πολύ καλά καθώς η τιμή «άμεσης» πώλησης, όπως ονομάζεται, έφτασε από 650 μέχρι 1000 ευρώ, ενώ μια προσφορά άγγιξε και τις 50.000 ευρώ.

Μάλιστα, ορισμένοι πωλητές εισηγούνται να ακολουθηθεί ανάλογη διαδικασία και για άλλα φύλλα της Charlie Hebdo που είχαν προκαλέσει θόρυβο, όπως πχ ήταν το πρωτοσέλιδο με τον Προφήτη Μωάμεθ να κλαίει και να δηλώνει ότι λίγο πολύ ότι είναι πολύ οδυνηρό να λατρεύεσαι από ηλιθίους, ή το άλλο αφιερωματικό τεύχος με τον τίτλο Charia Hebdo.

Οι κινήσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασία στο διαδίκτυο, όπου πάρα πολλοί χρήστες καταδίκασαν τις δημοπρασίες και χαρακτήρισαν εξαιρετικά «θλιβερό το γεγονός» και σχολίαζαν “business is business”.

Εκπρόσωπος της εταιρείας φέρεται να δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός που κυριάρχησε στα ΜΜΕ και προκάλεσε ενδιαφέρον, και όσο μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον, τόσο περισσότερα και τα χρήματα που προσφέρονται.

Βέβαια, για να προλάβει περαιτέρω αντιδράσεις, το ebay, σε δελτίο τύπου, τονίζει ότι διατηρεί πάντα το δικαίωμα να αποσύρει ένα προσφερόμενο είδος από την ιστοσελίδα εφόσον υπάρχει αντίθεση με τους κανόνες, τις αρχές και τις αξίες της κοινότητας των χρηστών της σελίδας, και διευκρινίζει ότι θα αποσυρθεί κάθε προσφορά που σχετίζεται με το τραγικό αυτό γεγονός και δεν τηρεί τους «όρους χρήσης».