Οι επικηρυγμένοι της Αλ Κάιντα από το 2013

Την 1 Μαρτίου 2013 το “The Wire”, δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το περιοδικό της Αλ Κάιντα, το οποίο είχε στον τίτλο του: “Ζητούνται: Νεκροί ή Ζωντανοί για εγκλήματα κατά του Ισλάμ”.

Η λίστα περιλάμβανε έναν κατάλογο ανθρώπων που θεωρούσαν ως εχθρούς τους, και τους οποίους τους είχαν σε φωτογραφία, προκειμένου οι μαχητές- μέλη της Αλ Κάιντα να μπορούν να αναγνωρίσουν τους “στόχους” τους.

Στην εικόνα του εξώφυλλου υπήρχε και ο Τέρι Τζόουνς, ο οποίος και πυροβολήθηκε εκείνη την περίοδο στο κεφάλι, και από κάτω έγραφε το περιοδικό:”Ναι Μπορούμε: Μια σφαίρα την ημέρα κρατάει τους άπιστους μακριά”.

Μεταξύ των “καταζητούμενων” ήταν και ο ο διευθυντής σύνταξης του Charlie Hebdo, Στεφάν Σαρμπονιέ, τότε αρχισυντάκτης της δανέζικης εφημερίδας Jyllands-Posten, που είχε δημοσιεύσει γελοιογραφία με τον Μωάμεθ.

Η εν λόγω λίστα περιελάμβανε και τα ονόματα δύο πολύ γνωστών πολιτικών, που είχαν “ανοιχτά” θέματα με το Ισλάμ.

Ο κατάλογος των ονομάτων που δημοσίευσε τότε η Αλ Κάιντα, ήταν άνθρωποι που είχαν προσβάλει τον Μωάμεθ ή/και το Ισλάμ και όχι “δολοφόνοι” κάποιου Μουσουλμάνου, σημείωνε το “The Wire”.

Η λίστα:

Geert Wilders: Ιδρυτής του Ολλανδικού “Κόμμα της Ελευθερίας”, ο οποίος είχε δηλώσει: “Δεν μισώ τον Μωάμεθ, Μισώ το Ισλάμ”.

Ayaan Hirsi Ali: Σομαλικής καταγωγής, Ολλανδή ακτιβίστρια και πολιτικός. Έχει γράψει το βιβλίο “Είμαστε σε πόλεμο με το Ισλάμ” και όχι μόνο με το “ριζοσπαστικό Ισλάμ” και πρέπει να κερδηθεί”.

Morris Sadek: Αιγύπτιο-αμερικανός, “Χριστιανός Κόπτης”, ο οποίος διέδωσε το αντι-Ισλαμικό βίντεο “Η αθωότητα των Μουσουλμάνων”, που προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες.

Carsten Juste & Flemming Rose: Διευθυντής Σύνταξης και Συντάκτης πολιτιστικών στην εφημερίδα Jyllands-Posten, όταν δημοσιεύτηκε το σκίτσο του Μωάμεθ.

Kurt Westergaard: Σκιτσογράφος της Jyllands-Posten, με το σκίτσο του, που απεικόνιζε μια βόμβα με τουρμπάνι, να γίνεται το πιο διάσημο.

Lars Vilks: Ολλανδός σκιτσογράφος, που έκδιδε τα σκίτσα του, με το Μωάμεθ, μόνος του για πάνω από ένα χρόνο.

Molly Norris: Αμερικανίδα σκιτσογράφος, η οποία είχε προτείνει να καθιερωθεί “Η ημέρα που όλοι ζωγραφίζουν τον Μωάμεθ”, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδέα να απαγορευτούν οι εικόνες του Μωάμεθ.

Stephane Charbonnier: Εκδότης του Charlie Hedbo, περιοδικό που έχει δημοσιεύσει αρκετές σατυρικές εικόνες του Μωάμεθ στο εξώφυλλό του, (είχε τοποθετηθεί βόμβα στο γραφείο του).

Terry Jones: Ιεροκήρυκας της Φλώριντα των ΗΠΑ, ο οποίος είχε κάψει το Κοράνι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισλάμ.

Salman Rushdie: Ινδο-βρετανός συγγραφέας, ο οποίος εξέδωσε το βιβλίο “Οι σατανικοί στίχοι”, αναφερόμενος στο Κοράνι. (.Ένας εκ των εκδοτών του βιβλίου του δολοφονήθηκε).