Ο πενηντάρης, είναι ο νέος της εποχής - Γιατί όσοι είναι 50 ετών και πάνω είναι οι πιο ευτυχισμένοι

Είσαι 50 ετών και άνω και ήδη έχεις αρχίσει να λησμονείς την νεότητα, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία πως γέρασες; Σήκω από τον καναπέ σου! Οι Βρετανοί έχουν άλλη άποψη…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Independent”, η ηλικία στην οποία κάθε άνθρωπος είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ, δεν είναι ούτε η παιδική, ούτε καν η περίοδος των 20-30 ετών που θεωρείται και η «χρυσή εποχή» της νεότητας, αλλά βάσει της έρευνας, όσοι είναι άνω των 50 ετών είναι πιο χαρούμενοι και πιο ξέγνοιαστοι από ποτέ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει o “Independent”, οι 50άρηδες όχι μόνο είναι πιο ευτυχισμένοι αλλά δίνουν ώθηση στην οικονομία, καθώς ξεκινούν νέα χόμπι, ταξιδεύουν και είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.

Άλλωστε αυτό που συμβάλει στην ευτυχία τους, δεν είναι άλλο από το γεγονός πως οι περισσότεροι πενηντάρηδες αισθάνονται, ψυχολογικά, τουλάχιστον δέκα χρόνια νεότεροι.

Όπως λένε, πλέον χαίρονται περισσότερο τη ζωή τους, καθώς την αφιερώνουν σε πιο προσωπικές στιγμές και βρίσκουν χρόνο για προσωπικές δραστηριότητες.