ΟΗΕ: Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Μοσούλη από τον Οκτώβριο

Μετά την έναρξη της, υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ, εκστρατείας για την εκδίωξη του Ισλαμιστικού Κράτους από την Μοσούλη, από τον Οκτώβριο περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη βόρεια ιρακινή πόλη, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Συντονιστής του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις στο Ιράκ, ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εκτοπισμένοι αυτή τη στιγμή φθάνει τις 302.400.

Σημειώνεται πως ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τον συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, έχουν ανακαταλάβει τις περισσότερες περιοχές της Μοσούλης, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα μάχονται για να ανακαταλάβουν το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος, με τον απολογισμό των θανάτων αμάχων να έχει αυξηθεί στην πυκνοκατοικημένη Παλιά Πόλη, όπου οι μαχητές αναμιγνύονται με τους κατοίκους.

Υπενθυμίζεται πως η Μοσούλη αποτελεί και το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, καθώς και την πόλη όπου ο ηγέτης της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ανακήρυξε χαλιφάτο πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, περισσότεροι άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν την πόλη για να γλιτώσουν από τις μάχες και οι καταυλισμοί για τους εκτοπισμένους βόρεια και ανατολικά της Μοσούλης ήδη επεκτείνονται.