Σοκάρει ερευνητής στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν: Οι γονείς συγκάλυψαν το θάνατό της

Το δεύτερο βιβλίο του για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν κυκλοφορεί ο αστυνομικός, Γκονσάλο Άμαραλ που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της άτυχης μικρούλας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι γονείς της, ήταν αυτοί που συγκάλυψαν τόσο την εξαφάνιση, όσο και τον θάνατό της.

Σημειώνεται πως το δεύτερο βιβλίο του Γκονσάλο Άμαραλ -το πρώτο είχε κυκλοφορήσει ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν- βασιζόμενο σε ντοκουμέντα των πορτογαλικών αρχών, αναμένεται να αποκαλύψει νέες πληροφορίες για την πολύκροτη υπόθεση.

Από την πλευρά του ο κ. Άμαραλ, ευελπιστεί πως το νέο του βιβλίο, στο οποίο προβαίνει σε πληθώρα νέων αποκαλύψεων, θα έχει κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου, οπότε και συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ημέρα που εξαφανίστηκε η 3χρονη τότε, Μαντλίν.

Σύμφωνα με πηγές της οικογένειας, που επικαλείται η εφημερίδα “Sun”: «Οι γονείς της Μαντλίν γνωρίζουν ότι κανένας εκδότης δεν θα τολμήσει να το αγγίξει σε αυτή τη χώρα, καθώς υπάρχουν ισχυροί νόμοι για τη δυσφήμιση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες. Οι εκδότες έχουν νομικές ευθύνες».

Ενώ από την δική της πλευρά, η Σκότλαντ Γιάρντ εξετάζει και τα τελευταία στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο τι πραγματικά συνέβη στη μικρή Μαντλίν, εικάζοντας πως είτε έπεσε θύμα απαγωγής από συμμορία διακίνησης οργάνων, είτε ήταν το θύμα μίας τυχαίας ληστείας που είχε δυσάρεστη έκβαση.

Ωστόσο, ο κ. Άμαραλ δεν είναι και ο μόνος που κατηγορεί τους γονείς. Πρόσφατα, η ειδική ερευνήτρια και συγγραφέας του βιβλίου «Το προφίλ της Εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν», Πατ Μπράουν, δήλωσε ότι οι Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν είναι αυτοί που σκότωσαν, έστω και άθελά τους, και εξαφάνισαν το πτώμα της κόρης τους.

Υπενθυμίζεται πως η τότε 3χρονη Μαντλίν εξαφανίστηκε, ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στο θέρετρο “Ocean Club”, στην Praia da Luz της Πορτογαλίας, το 2007.