Δύο Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες στο Λονδίνο

Δύο Έλληνες περιλαμβάνονται στους περίπου 40 τραυματίες από την χθεσινή επίθεση που σημειώθηκε στην «καρδιά» του Λονδίνου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις ανυποψίαστοι πολίτες και ο δράστης.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι που απευθύνθηκε την Πέμπτη στους βουλευτές ενημέρωσε ακόμα πως τραυματίες είναι 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιρλανδός και ένας Ιταλός.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ανέφερε πως οι δύο Έλληνες βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ είχε ανακοινώσει πως συνολικά επτά άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των τραυματιών, βρίσκονται τρεις μαθητές του γαλλικού λυκείου Saint-Joseph του Κονκαρνό που είχαν πάει εκδρομή στη βρετανική πρωτεύουσα. Όσον αφορά στους Νοτιοκορεάτες τραυματίες πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι τραυματίσθηκαν κατά τον πανικό που κατέλαβε το πλήθος μετά την επίθεση με το αυτοκίνητο.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ακόμα πως ο δράστης ήταν γεννημένος στην Βρετανία και γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες είχαν κάνει έρευνα για το άτομό του, αλλά θεωρήθηκε περιφερειακός παράγοντας.