Εμείς είμαστε το Charlie: Ολονυχτία στο Παρίσι - Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη

Έπειτα από έκκληση πολλών συνδικάτων, ενώσεων, μέσων ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, κοντά στα γραφεία της Charlie Hebdo, όπου πραγματοποιήθηκε η αιματηρή επίθεση.

Με σύνθημα “Εμείς είμαστε το Charlie”, χιλιάδες Γάλλοι διαδηλώνουν κάθε γωνία της χώρας, αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς, και θα παραμείνουν όλη νύχτα εκεί, κρατώντας στυλό στα χέρια τους.

Διαδηλώσεις- φόρος τιμής στα θύματα πραγματοποιήθηκαν και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως: στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, σε Ρώμη, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, στη Σουηδία, την Αυστρία, την Ολλανδία και την Ελβετία.

 Ο δράστες

Οι δράστες είναι τρεις, δύο αδέρφια, Γάλλοι με αλγερινή καταγωγή, 32 και 34 ετών, ενώ ο τρίτος εκτελεστής είναι 18 ετών και φοιτούσε σε σχολείο στην Reims.

Τα ονόματα των δραστών που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι: Σαΐντ Κουασί, Σερίφ Κουασί και Χαμίντ Μουράντ.

Σύμφωνα με το γραφείο της εισαγγελίας του Παρισιού, παραδόθηκε ο 18χρονος Χαμίντ Μουράντ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού ο ένας εκ των τριών δραστών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι ο νεαρός αποφάσισε να παραδοθεί αφότου είδε ότι είχε αναρτηθεί το όνομά του στα μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο αδελφών, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

 

paris 1

paris 2

paris 3

 

paris 1

paris 2

paris 3

paris 4

paris 5

 

 

 

makelio-ypoptoi