Eπίθεση στο αεροδρόμιο του Παρισιού με έναν νεκρό- Πήγε να υφαρπάξει το όπλο στρατιώτη (βίντεο)

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, όταν ένα άνδρας αιφνιδίασε γυναίκα στρατιωτικό που εκτελούσε περιπολία και της άρπαξε το όπλο. Άμεση ήταν η αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας του παρισινού αεροδρομίου, που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένοπλο. Παράλληλα προχώρησαν αστραπιαία στην εκκένωση της νότιας πτέρυγας (Orly Sud), ενώ τα αεροπλάνα που μόλις είχαν φθάσει παρέμειναν στους χώρους στάθμευσης, χωρίς να επιτρέπεται η έξοδος στους επιβάτες.

FRANCE ORLY INCIDENT

Την ίδια ώρα γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες ασφαλείας της Γαλλίας ήταν ο άνδρας που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο Ορλί, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΕΣ, Μπρουνό Λε Ρου, ο ίδιος άνδρας είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έναν αστυνομικό νωρίτερα το πρωί σε άλλο σημείο του Παρισιού, όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανέφερε ακόμη πως ο άνδρας επιχείρησε αλλά δεν κατάφερε να αρπάξει το όπλο του στρατιώτη προτού πέσει νεκρός από πυρά των ανδρών ασφαλείας στο παρισινό αεροδρόμιο.

Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα δύο επεισόδια. Το πολυσύχναστο αεροδρόμιο Ορλί, που βρίσκεται νότια του Παρισιού, εκκενώθηκε και οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε δεν έφερε ζώνη εκρηκτικών, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείο Πιέρ-Ανρί Μπραντέ. Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε στο αεροδρόμιο. Ο πατέρας και ο αδελφός του άνδρα που σκοτώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού κρατούνται από την αστυνομία, όπως δήλωσε δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Κατά την ίδια πηγή πρόκειται για τη συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιστάσεις.

Οι πτήσεις ανεστάλησαν και στους δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου και ορισμένες πτήσεις έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, βόρεια της πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσε η εταιρία ADP που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο. Περίπου 3.000 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροδρόμιο, το οποίο είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο στη χώρα.

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης “RAID” και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου.

FRANCE ORLY INCIDENT

Σύμφωνα με αστυνομικές ο δράστης ήταν εξτρεμιστής μουσουλμάνος, ενώ νωρίς το πρωί είχε τραυματίσει αστυνομικό σε έλεγχο ασφαλείας στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού.

orli4

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο στο Σεν Ντενί. Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

FRANCE ORLY INCIDENT

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.
frara

ae01

orlll

ae02