Το συνεχίζει ο Ερντογάν: Η Γερμανία υποστηρίζει ανελέητα την τρομοκρατία

Φαίνεται πως ο Ερντογάν όχι μόνο δεν θέλει να αποκλιμακώσει τη μεγάλη ένταση με τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά έχει διάθεση να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απαντώντας στις δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, η οποία απέρριψε τα λεγόμενα του Σουλτάνου για την Ολλανδία ότι είναι “ναζιστικό κατάλοιπό”, δήλωσε τώρα ότι η Γερμανία “υποστηρίζει ανελέητα την τρομοκρατία”.

«Η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά τη ρητορική και οποιεσδήποτε άλλες συγκρίσεις με εθνικοσιαλισμό, όπως διατυπώνονται από τον Τούρκο πρόεδρο» είχε πει νωρίτερα τη Δευτέρα η Μέρκελ, σημειώνοντας ότι έχει ήδη καταδικάσει τις συγκρίσεις με τους ναζί.

Συνεχίζοντας η Μέρκελ υπογράμμισε ότι «αυτή η απόρριψη ισχύει επίσης για τους συμμάχους μας, όπως τους Ολλανδούς. Αυτές οι συγκρίσεις είναι απόλυτα άστοχες. Ευτελίζουν την οδύνη (των θυμάτων). Ειδικά στην Ολλανδία, που βίωσε τόσο μεγάλο πόνο εξαιτίας του Εθνικοσοσιαλισμού, είναι κατηγορηματικά απαράδεκτο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ολλανδία μπορεί να βασίζεται στην πλήρη στήριξή κι αλληλεγγύη μου σε αυτό το θέμα».

Ωστόσο ο Ερντογάν συνεχίζει την κόντρα και απευθυνόμενος στον Ολλανδό Πρωθυπουργό μέσω των καναλιών ATV και A Haber, ο Ερντογάν είπε: «Εσύ δεν έχεις μάθει ακόμη τι είναι η δημοκρατία. Εγώ δεν είμαι το αφεντικό, άλλωστε. Το αφεντικό αυτής της χώρας είναι ο λαός. Εσύ ακόμη δεν έμαθες τι είναι δημοκρατία».

Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε απειλές ότι η Κυβέρνησή του θα επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Ολλανδίας, ενώ διεμήνυσε πως η Άγκυρα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της απαγόρευσης των ολλανδικών αρχών στις εμφανίσεις Τούρκων υπουργών σε συγκεντρώσεις στη χώρα τους, εν όψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του τουρκικού Συντάγματος.