Στο Κρεμλίνο ο Πούτιν με τον Ερντογάν - Μπαίνει "μπροστά" ο Turkish Stream

Η αμυντική βιομηχανία και ο ενεργειακός τομέας είναι τα βασικά στοιχεία στην οικονομική συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν και Πούτιν συναντήθηκαν στο Κρεμλίνο, απ’ όπου ο πρώτος επισήμανε ότι τα σχέδια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο «Ακουγιού», επιστρέφουν στην κανονική τους ροή και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς για την υλοποίησή τους.

«Η συνεργασία μας επιστρέφει στην κανονική της ροή και αναπτύσσεται όλο και πιο πολύ», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε για τον ενεργειακό τομέα ότι «το πρόσφατο παγκόσμιο ενεργειακό συνέδριο (σ.σ. που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη), ήταν πολύ γόνιμο από την άποψη της επανενεργοποιήσης των επαφών μας», σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μεταξύ των δύο χωρών «στον ενεργειακό τομέα δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορετικές αναγνώσεις, και όσον αφορά στο φυσικό αέριο και στους άλλους τομείς», είπε.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν κάλεσε τον Βλάντιμιρ Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στην επόμενη Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

«Οσον αφορά της ασφάλεια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, που συχνά διαδραματίζει ρόλο κλειδί. Στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του ΟΣΕΠ, στην οποία σας προσκαλώ να έρθετε, ευελπιστώντας ότι θα συμμετάσχετε σ’ αυτήν», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Πούτιν, κατά την διάρκεια της συνεδρίας του Συμβουλίου Συνεργασίας.