Πανικός στη Χαϊδελβέργη: Γερμανός έριξε το όχημά του πάνω σε πεζούς - Ένας νεκρός (φωτό)

Τον εφιάλτη της φονικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο ξύπνησε στη Χαϊδελβέργη ένας 35χρονος Γερμανός, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν άνθρωπο και να τραυματίσει άλλους δύο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν τρομοκρατική επίθεση, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται η Bild αναφέρουν ότι ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα δημοσιεύθηκε φωτογραφία με τον 35χρονο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στην είσοδο του κολυμβητηρίου λίγο πριν τραυματιστεί από τα πυρά της αστυνομίας, κρατώντας στο δεξί του χέρι ένα μαχαίρι.

Λίγο μετά το αιματηρό περιστατικό, ο δράστης δέχθηκε μια σφαίρα από άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι τον τραυμάτισαν και τον ακινητοποίησαν.

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 35χρονος είχε σταματήσει με το αυτοκίνητό του σε κόκκινο φανάρι. Ξαφνικά πάτησε γκάζι πέφτοντας επάνω στους πεζούς.

Αρχικά γινόταν λόγος για τρεις τραυματίες, ωστόσο αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι ένας 73χρονος Γερμανός υπέκυψε στα τραύματά του. Όσο για τους άλλους δύο τραυματίες, δεν διατρέχουν κίνδυνο και πρόκειται για έναν 32χρονο Αυστριακό και μια 29χρονη από τη Βοσνία.


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη και σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο.

Πλέον η αστυνομία περιμένει να συνέλθει ο δράστης και όταν το επιτρέψουν οι γιατροί θα τον ανακρίνει, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του.