Ανακάμπτει ο Φιγιόν στις δημοσκόπησεις -Πλησιάζει τη Λεπέν

Ενισχυμένος εμφανίζεται ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν σε δημοσκόπηση του δικτύου BFMTV, καθώς φαίνεται να ξεπερνά το σκάνδαλο Penelopegate και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση από την τρίτη που κατείχε πριν από μερικές ημέρες με την πρωτιά να εξακολουθεί να παραμένει στην επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Μαρί Λεπέν. Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν λαμβάνει το 27%, ο Φιγιόν το 20% , ο Μακρόν το 17%, ο Μπενουά Αμόν, υποψήφιος των Σοσιαλιστών και ο ηγέτης της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν 12%. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η Μαρί Λεπέν θα νικήσει στον πρώτο γύρο που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση που επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές, αυτό θα ήταν μία τρέλα και θα σήμανε το τέλος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των δύο ντιμπέιτ με τους προεδρικούς υποψήφιους να δίνουν το στίγμα της πολιτικής τους: Λεπέν, Φιγιόν, Μακρόν, Αμόν και Μελανσόν θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 20 Μαρτίου και στις 20 Απριλίου.

Από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν, για να επιβεβαιώσει τη θέση του επισκέφθηκε τη συντηρητική Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, στο Λονδίνο, όπως γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”. Στο επίκεντρο έρευνας της αρμόδιας επιτροπής της Ε.Ε. εξακολουθεί να βρίσκεται η Μαρίν Λεπέν για το σκάνδαλο με τους βοηθούς της που αμείβονταν με χρήματα των Βρυξελλών.