Την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας που πραγματοποιήθηκε στο πτώμα του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος δολοφονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κουάλα Λουμπούρ, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Μαλαισίας. Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ ήταν ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσιοποίηση του αναφερόμενου αποτελέσματος ο υπουργός Υγείας Σαμπραμάνιαν Σαθασίβαμ, ξεκαθάρισε ότι «μιλάμε για το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί μία νεκροψία και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά της». Αξίζει να σημειωθεί ότι αξιωματούχοι από τη Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διενέργεια της νεκροψίας από τις αρχές της Μαλαισίας, ζητώντας την άμεση μεταφορά της σορού του Κιμ Γιονγκ Ναμ στη Βόρεια Κορέα.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον τρεις από τους ύποπτους Βορειοκορεάτες, που καταζητούνται για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, φέρονται να πέταξαν από την Τζακάρτα στο Ντουμπάι, το βράδυ της ίδιας ημέρας που διαπράχθηκε η δολοφονία, σύμφωνα με αξιωματούχο των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου στην Ινδονησία. Τα ονόματα των τριών υπόπτων έχουν γνωστοποιηθεί, ενώ δεν έχει δημοσιοποιηθεί το όνομα του τέταρτου υπόπτου.