Γαλλία: Διαγραφή από το Σοσιαλιστικό Κόμμα για όσους βουλευτές στηρίξουν τον Μακρόν

Για ακόμη μια φορά αιχμηρός ήταν ο γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Jean-Christophe Cambadélis σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του Εμανουέλ Μακρόν για τις προεδρικές εκλογές, καθώς και για το ενδεχόμενο υποστήριξής του από βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που θα σημάνει και την άμεση διαγραφή τους.

Σε δηλώσεις του στο κανάλι BFM-TV, δύο ημέρες μετά την εκλογή του επίσημου υποψήφιου για την προεδρία, Μπενουά Αμόν, ο γραμματέας του PS είχε προειδοποιήσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που θα ήθελαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Μακρόν, πως: «Το είπα και δεν αλλάζω, όσοι τον στηρίξουν δεν θα μείνουν στο Σοσιαλιστικό κόμμα», ενώ στο ερώτημα, αν και αυτός θα διαγραφεί από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο κ. Cambadélis απάντησε: «Φυσικά, χωρίς πρόβλημα. Δεν μπορεί να είμαστε ταυτόχρονα στην ομάδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και να στηρίζουμε την αντίθετη ομάδα».

Ο Jean-Christophe Cambadélis επέκρινε για μια ακόμη φορά τον Εμανουέλ Μακρόν και το κίνημά του «Εμπρός!», λέγοντας ότι το προεκλογικό του πρόγραμμα είναι “φλου”: «Γιατί δεν αποκαλύπτει το πρόγραμμά του; Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορεί να ομολογήσει; Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να περιγράψει τις απόψεις του και αυτό καταλήγει να είναι ένα πρόβλημα. Εν αναμονή, καταντάει κάπως ρηχό».

Ο γραμματέας του PS, ο οποίος στηρίζει τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος Μπενουά Αμόν για τις προεδρικές εκλογές, μίλησε θετικά και για την ενδεχόμενη συνεργασία του Αμόν με τον νεο-κομμουνιστή Ζαν-Λικ Μελανσόν. «Θέλει να μείνει απομονωμένος στο 10% ή θέλει να συμμετέχει σε μια συζήτηση για την ανόρθωση της Γαλλίας;» αναρωτήθηκε για τον Μελανσόν.