Ο Τραμπ έκλεισε το τηλέφωνο στον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας: Δεν είναι καλή μέρα, mate

Με μεγάλη ένταση έγινε η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Αυστραλού πρωθυπουργού Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post ο Τραμπ  του έκλεισε το τηλέφωνο λέγοντάς του: «Αυτή δεν είναι “καλή μέρα”, φίλε», χρησιμοποιώντας την αγαπημένη, καθημερινή έκφραση των Αυστραλών, το «mate».

H τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου και ήταν καθορισμένη να διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα, αλλά ο Τραμπ είχε άλλα σχέδια και αποφάσισε να την λήξει είκοσι λεπτά νωρίτερα!

Αυτή ήταν και η πρώτη επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες και όπως φαίνεται όμως δεν τελεσφόρησε.

Αφού πρώτα τον ενημέρωσε ότι την ίδια ημέρα είχε συνομιλήσει και με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν έπειτα χαρακτήρισε την μεταξύ τους συνομιλία «το χειρότερο τηλεφώνημα».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο Τραμπ επιτέθηκε στον Αυστραλό πρωθυπουργό κοροϊδεύοντας τον για την οριακή πλειοψηφία ενώ τον κατηγόρησε και για τη συμφωνία για τους πρόσφυγες που υπέγραψε με τον Μπαράκ Ομπάμα λέγοντάς του επί της ουσίας ότι η χώρα του στέλνει στις ΗΠΑ τους επόμενους «βομβιστές της Βοστώνης». Σε αυτό το σημείο ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν στους αδερφούς Τσαρνάεφ οι οποίοι τον Απρίλιο του 2015 αιματοκύλησαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Ενημερωτικά, η συμφωνία που υπέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει τις ΗΠΑ να δέχονται 1.250 πρόσφυγες από τους χιλιάδες που είναι συγκεντρωμένοι στα κέντρα κράτησης της Αυστραλίας. «Είναι η χειρότερη συμφωνία όλων των εποχών» φέρεται να είπε ο Τραμπ στον Τέρνμπλουμ, ενώ τόνισε ότι αυτό θα τον σκοτώσει πολιτικά.

«Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα υπέγραψε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή την ηλίθια συμφωνία!», έγραψε αργότερα ο νέος Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter του.

ssg