Στη Βρετανική Βουλή η αίτηση... αντιπρόσκλησης του Τραμπ με 1,6 υπογραφές

Ανεπιθύμητος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ για τους Βρετανούς, καθώς πάνω από 1,6 εκατ. άνθρωποι υπέγραψαν σχετική αίτηση προκειμένου να ακυρωθεί το ταξίδι του Αμερικανού Προέδρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα η αίτηση αυτή θα συζητηθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ θα ληφθεί υπόψη και η «αντίπαλη» αίτηση υπέρ της επίσκεψης του Τραμπ, η οποία έχει συγκεντρώσει 114.000 υπογραφές, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας της συζήτησης στη Βουλή έγινε έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Βρετανία κατά του διατάγματος Τραμπ για τους μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες.

«Θα πρέπει να επιτραπεί στον Ντόναλντ Τραμπ να μπει στη Μ. Βρετανία με την ιδιότητα του αρχηγού της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά δεν πρέπει να προσκληθεί να κάνει επίσημη επίσκεψη, διότι θα μπορούσε να προκαλέσει αμηχανία στη βασίλισσα», αναφέρει η αίτηση κατά της επίσκεψης. Στην ίδια αίτηση αναφέρεται ότι «εξαιτίας του καλά τεκμηριωμένου μισογυνισμού του και της χυδαιότητάς του, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ακατάλληλος να γίνει δεκτός» από τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα της Ουαλίας.

Όσο για την άλλη αίτηση που υπερασπίζεται τον Τραμπ σημειώνει πως «Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να προσκληθεί να κάνει επίσημη επίσκεψη διότι είναι ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου και η Βρετανία είναι μία χώρα που υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου και δεν πιστεύει ότι όσοι έχουν αντίθετη άποψη πρέπει να φιμώνονται».

Πάντως, η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επέμεινε στη στάση της για την επίσκεψη Τραμπ μέχρι και τη Δευτέρα. «Οι ΗΠΑ είναι στενός σύμμαχος της Βρετανίας. Συνεργαζόμαστε σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος και έχουμε μία ιδιαίτερη σχέση. Προσκάλεσα τον Πρόεδρο Τραμπ σε επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία και αυτή η πρόσκληση ισχύει», δήλωνε η Μέι, την ώρα που σε πολλές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου γίνονταν διαμαρτυρίες κατά του Τραμπ.