"Μέτωπο" Γερμανίας - Βρετανίας κατά της απόφασης Τραμπ για τους πρόσφυγες

Λίγες ώρες μετά από τον σάλο που ξέσπασε με την απαγόρευση της εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από 7 χώρες, οι οποίες είναι κατά την πλειοψηφία τους μουσουλμανικές, Άγκελα Μέρκελ και Τερέζα Μέι εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την απόφαση της Κυβέρνησης Τραμπ.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, «είναι πεπεισμένη (σ.σ. η Μέρκελ) ότι ακόμη και η αναγκαία, αποφασιστική μάχη ενάντια στην τρομοκρατία δεν δικαιολογεί να μπαίνουν άνθρωποι συγκεκριμένης καταγωγής ή πίστης υπό γενικότερη υποψία».

Από την πλευρά της, ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας Πρωθυπουργού ανέφερε ότι η Μέι δεν συμφωνεί με το διάταγμα και ότι η Κυβέρνησή της θα αντιδράσει αν αυτό έχει συνέπειες σε Βρετανούς πολίτες.

Σημειώνεται ότι η Τερέζα Μέι, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και κατά το ταξίδι της προς την Τουρκία, αρνήθηκε να καταδικάσει την απόφαση Τραμπ. “Είναι ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τις ΗΠΑ” φέρεται να δήλωσε η Βρετανίδα ηγέτης, σύμφωνα με το Associated Press.

Ωστόσο επιστρέφοντας στην πατρίδα της, ο εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η Βρετανία δεν εγκρίνει την πολιτική του Τραμπ.