Ιταλία: "Τσάκωσαν" με κάμερες 100 κηφήνες του Δημοσίου

Από την “μάστιγα” των αργόσχολων υπαλλήλων του Δημοσίου προσπαθεί να απαλλαγεί η Ιταλία, χρησιμοποιώντας ακόμα και κάμερες για να πιάσουν “στα πράσα” όσους δεν βρίσκονται στα γραφεία τους.

Στους Δήμους του Τζουλιάνο και της Νόλα στη Νάπολη, δυο εισαγγελικές έρευνες απέδειξαν με υλικό από κρυφές κάμερες ότι πάνω από 100 υπάλληλοι φρόντιζαν προσωπικές τους υποθέσεις εν ώρα εργασίας.

Σύμφωνα με τα αδιάσειστα στοιχεία, δεκάδες δημοτικοί υπάλληλοι αντί να εργάζονται έπαιζαν ξυστό, έβγαζαν βόλτα τα κατοικίδια τους, ή πήγαιναν να ψωνίσουν, κυρίως τρόφιμα.

Μάλιστα, τις… “πομπές” τους κάλυπταν άλλοι συνάδελφοί τους, οι οποίοι «χτυπούσαν» μέχρι και πέντε κάρτες υπαλλήλων που απουσίαζαν από τα πόστα τους. Καραμπινιέροι με κρυφές κάμερες παρακολουθούσαν τους “έξυπνους” υπαλλήλους του Δημοσίου από το σπίτι τους μέχρι την δουλειά και στη συνέχεια στις διάφορες “υποχρεώσεις” που είχαν να κάνουν κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους.

Η λύση θα μπορούσε να είναι η καταβολή χρηματικής αποζημίωσης προς την τοπική αυτοδιοίκηση από τους κοπανατζήδες, ωστόσο για να απολυθεί κάποιος ασυνείδητος υπάλληλος πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο. Στο σκάνδαλο φέρεται να ενέχεται περίπου το ένα τρίτο των εργαζόμενων στους δυο δήμους αυτούς της Κάτω Ιταλίας.