Αυξάνονται οι νεκροί στην Ιταλία - Θαμμένοι στο χιόνι δεκάδες αγνοούμενοι

Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από το ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από μια χιονοστιβάδα στην ιταλική πόλη Πεσκάρα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί είναι επτά, οι επιζώντες έντεκα, ενώ παραμένουν αγνοούμενοι ακόμη είκοσι δύο άνθρωποι.

Από το απόγευμα τις Δευτέρας, ένας εκσκαφέας χρησιμοποιείται για τις έρευνες στο πίσω μέρος του συγκροτήματος. Νωρίτερα το μεσημέρι, τρία κουταβάκια βγήκαν σώα από τα συντρίμμια, τα κουτάβια των δυο μεγάλων σκύλων ράτσας Παστόρε Αμπρουτσέζε, που είχαν βρεθεί ζωντανά σε διπλανό χωριό, την επόμενη της τραγωδίας.

«Επιμένουμε, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Όταν προχωρούμε, βέβαια, και διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, πρέπει να πω ότι οι ελπίδες αυτές, είναι φυσικό να μειώνονται», δήλωσε μέλος των σωστικών συνεργείων στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.

Επίσημα έγγραφα αναφέρουν ότι το ξενοδοχείο Rigopiano είχε ανεγερθεί σε ένα σημείο όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις και δεν μπορούσε, κατά συνέπεια, να θεωρηθεί ασφαλές.