Στο Λευκό Οίκο η ηγεσία του Κογκρέσου

Την ηγεσία του Κογκρέσου θα δεχθεί σήμερα το απόγευμα στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που θα έχει μαζί τους μετά την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 το απόγευμα, όπου αναμένεται να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την ατζέντα νομοθετικών ζητημάτων της νέας κυβέρνησης και περιλαμβάνουν την ανάκληση και αντικατάσταση του προγράμματος υγείας (Obamacare), τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και τις νομικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό υποδομών.

Μία ώρα αργότερα στις 18:00 ο Ντ. Τραμπ θα έχει προσωπική συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιοποίησε χθες βράδυ ο Λευκός Οίκος.

Την ίδια ώρα το επιτελείο του Ντ. Τραμπ ασκεί πολιτικές πιέσεις προκειμένου να εγκριθούν από τα νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου και κυρίως από τη Γερουσία, τα πρόσωπα που έχει επιλέξει για την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων στην κυβέρνησή του. Εξάλλου, σήμερα αναμένεται η επικύρωση του διορισμού του Μάικ Πομπέο για τη θέση του διευθυντή της CIA.