Τραμπ Vs ΜΜΕ: Ήταν το μεγαλύτερο κοινό σε ορκωμοσία, τελεία και παύλα!

Λίγες ώρες μετά από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ “τα βάζει” με τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι απέκρυψαν τον πραγματικό αριθμό των Αμερικανών που παρακολούθησαν την τελετή της ορκωμοσίας του.

Δημοσιεύματα με φωτογραφίες που συνέκριναν την ορκωμοσία του Τραμπ με εκείνη του Μπαράκ Ομπάμα το 2009 έκαναν τον γύρο του κόσμου, θέλοντας να δείξουν τη μεγάλη διαφορά της προσέλευσης του κόσμου στις αντίστοιχες τελετές.

Το πρακτορείο Bloomberg επισημαίνει ότι το επιτελείο του νέου Αμερικανού ηγέτη κατηγόρησε τις αμερικανικές εφημερίδες ότι υποβάθμισαν το πλήθος στην ορκωμοσία του, επισημαίνοντας ότι ήταν το μεγαλύτερο πλήθος από ποτέ. Ωστόσο ο Λευκός Οίκος απέφυγε να αναφερθεί στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που έγινε στην Ουάσινγκτον εναντίον του Τραμπ.

“Οι απόπειρες των ΜΜΕ να υποβαθμίσουν τον ενθουσιασμό για την ορκωμοσία είναι ντροπιαστικές και λανθασμένες», τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, σε σχετική ανακοίνωση. “Ήταν το μεγαλύτερο κοινό που παρακολούθησε ποτέ προεδρική ορκωμοσία, τελεία και παύλα”.