Ινδία: Νεκροί 15 μαθητές από σύγκρουση σχολικού με φορτηγό

Τουλάχιστον 15 μαθητές σκοτώθηκαν σήμερα στη βόρεια Ινδία όταν σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές όπου σημειώθηκε το δυστύχημα αναφέρει: «Τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην Αλιγκάντζ», στην περιοχή Ετάχ. Τουλάχιστον 15 μαθητές φέρεται ότι είναι νεκροί. Γίνονται επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών».

Την ίδια ώρα η αστυνομία της περιοχής Ετάχ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τον θάνατο 15 παιδιών και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών μαθητών μπορεί να ανέλθει έως και τους 20. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος, αν και το χειμώνα λόγω της πυκνής ομίχλης που περιορίζει την ορατότητα σημειώνονται συχνά τροχαία δυστυχήματα.

Την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε μέσω Twitter o Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αισθάνομαι τον πόνο των οικογενειών που πενθούν και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο μικρών παιδιών». Περίπου 150.000 άνθρωποι έχασαν πέρυσι τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στην Ινδία, σχεδόν 400 την ημέρα.