Ιταλία: Διασώθηκαν πάνω από 500 μετανάστες

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι διασώθηκαν χθες στη Μεσόγειο σε πολλές επιχειρήσεις που πραγματοποίησε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα κατά τη διάρκεια των οποίων ανασύρθηκαν και δύο σοροί.

«Περίπου 550 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου κατά τη διάρκεια τεσσάρων επιχειρήσεων (…) τις οποίες συντόνισε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας» αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε αργά χθες το βράδυ στη δημοσιότητα.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε τέσσερις φουσκωτές βάρκες και διασώθηκαν από δύο σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, το Bettica, ένα εμπορικό πλοίο και το Aquarius, το σκάφος που έχει ναυλώσει η μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterrane. Οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ βρήκαν τις δύο άψυχες σορούς σε μια φουσκωτή βάρκα σε επιχείρηση, κατά την οποία διασώθηκαν 193 άνθρωποι, όπως ανέφερε η SOS Mediterrane σε ανάρτησή της στο Twitter.

Σύμφωνα με το ιταλικό Λιμενικό Σώμα, και «άλλες επιχειρήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη» χθες βράδυ, παρά τις «δύσκολες» μετεωρολογικές συνθήκες στη θάλασσα.