Βίντεο- Σοκ : Όμηροι των Ταλιμπάν εκλιπαρούν τον Τραμπ για την απελευθέρωσή τους

Ενα ανατριχιαστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου από τους Ταλιμπάν.

Το βίντεο δείχνει δύο καθηγητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Αφγανιστάν στην Καμπούλ, να εκλιπαρούν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να κάνει συμφωνία για την απελευθέρωσή τους.

Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί την «πρώτη απόδειξη ζωής» της απαγωγής του Αμερικανού Κέβιν Κινγκ και του Αυστραλού Τίμοθι Γουίκς. Οι δύο καθηγητές είχαν απαχθεί πριν από πέντε μήνες στη δυτική Καμπούλ κοντά στο πανεπιστήμιο.

Και οι δυο τους φαίνονται καταβεβλημένοι και συναισθηματικά φορτισμένοι.

Το σχεδόν 13 λεπτών προπαγανδιστικό βίντεο των Ταλιμπάν, δείχνει τους δύο άντρες να εκλιπαρούν τον Τραμπ για να διαπραγματευτεί με την ανταλλαγή ενός κρατουμένου.

Ο Γουίκς εμφανίζεται να ζητά τη βοήθεια του Τραμπ λέγοντας: «Ντόναλντ Τραμπ, κύριε, ζητώ τη βοήθειά σας. Είναι στα χέρια σας». Ο Γουίκς στη συνέχεια ικετεύει γονατιστός με δάκρυα στα μάτια: «Μανούλα μου, το ξέρω πως είσαι άρρωστη στο νοσοκομείο. Ξέρω πως ίσως δεν σε ξαναδώ… Αν μείνουμε για πολύ καιρό ακόμη εδώ, θα μας σκοτώσουν. Δε θέλω να πεθάνω εδώ».

Αυτή η έκκληση είναι παρόμοια με μία άλλη που είχε κάνει ένας Αμερικανός πολίτης που κρατούνταν από τους Ταλιμπάν και ζητούσε μέσω βίντεο να απελευθερωθεί τον περασμένο μήνα.

Τέλος, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα του βίντεο.