Η στιγμή της έκρηξης στη Σμύρνη (video)

Νέο βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στη Σμύρνη έχει βγει στο φως της δημοσιότητας. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου έξω από το δικαστικό μέγαρο της τουρκικής πόλης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνήτη της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ, αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο και υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους επιβαίνοντες πριν το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα ανατιναχθεί.

«Ξέσπασε σύγκρουση όταν δύο αστυνομικοί μας προσπάθησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας μπροστά στο δικαστήριο Μπαϊρακλί. Σε αυτή τη σύγκρουση τρομοκράτες ανατίναξαν το αυτοκίνητο-βόμβα και προσπάθησαν να διαφύγουν», ανέφερε ο Αϊγιλντίζ σε συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο από τους δράστες.

Συνεχίζοντας ο Κυβερνήτης ανέφερε ότι οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. Ακόμη ο Ερόλ Αϊγιλντίζ είπε ότι ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο πιστεύεται πως ανήκε στους δράστες της επίθεσης, ανατινάχθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας που προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ).