Υπό κράτηση 20 φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία

Υπό κράτηση τέθηκαν 20 φερόμενοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από την τουρκική αστυνομία στη Σμύρνη. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και 11 γυναίκες.

Σχετικά με τους υπόπτους, εικάζεται ότι προέρχονται από χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Βόρειας Αφρικής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές.

Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια όπου διέμεναν εντοπίστηκαν διόπτρες νυχτερινής όρασης, στρατιωτικό υλικό και πλαστά διαβατήρια. Όλοι τους κατάγονταν από τη Συρία και από χώρες της κεντρικής Ασίας, όπως μεταδίδει το Ανατολή.

Την ίδια ώρα, ο δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολης έχει ταυτοποιηθεί ωστόσο παραμένει ασύλληπτος, ενώ σχετικά με την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 36 άτομα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ντογάν, μετά το μακελειό ο δράστης πήρε ταξί για να πάει στη συνοικία Ζεϊτίνμπουρου, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Εκεί, μπήκε σε ένα εστιατόριο και δανείστηκε χρήματα για να πληρώσει την κούρσα. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου αυτού επιβεβαίωσε ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση ορισμένοι υπάλληλοί του.