Σύζυγος Αμοιρίδη: Δεν έχω σχέση με το έγκλημα - Ο εραστής μου ζήλευε τον Κυριάκο

“Δεν έχω καμία σχέση με το έγκλημα. Για όλα φταίει ο εραστής μου”. Αυτό φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων στην αστυνομία η σύζυγος του άτυχου Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, η οποία θεωρείται ύποπτη για τη δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη. Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του διπλωμάτη είχαν χαθεί από τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου και λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Η 40χρονη Φρανσουάζ συνελήφθη μαζί με τον εραστή της που είναι αστυνομικός, ο οποίος μάλιστα ομολόγησε το έγκλημα αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι η ερωμένη του δεν γνώριζε τίποτα.

Ωστόσο ο τρίτος άνθρωπος που εμπλέκεται στην υπόθεση, ξάδερφος του 29χρονου αστυνομικού, ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για προμελετημένο σχέδιο και ότι “εγκέφαλος” είναι η γυναίκα του Έλληνα διπλωμάτη.

Όπως έγινε γνωστό, ο ξάδερφος αποκάλυψε ότι μία ημέρα πριν από τη δολοφονία είχαν συναντηθεί και οι τρεις και η Φρανσουάζ του είχε τάξει 23.000 ευρώ αν βοηθούσε στο έγκλημα, τα οποία θα του  έδινε 30 ημέρες αργότερα «αν όλα πήγαιναν καλά».

Από την πλευρά της η Φρανσουάζ αρνείται τα πάντα, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για ψευδή στοιχεία. Η ίδια ανέφερε στην αστυνομία ότι γνωρίστηκε με τον Σέρτζιο (σ.σ. τον εραστή της) πριν από έξι μήνες στο σπίτι όπου έγινε το φονικό. Ο νεαρός άνδρας ήταν υπεύθυνος για το σύστημα ασφαλείας και συναγερμού. Σχεδόν αμέσως έγιναν ζευγάρι και λόγω του επαγγέλματός του μπορούσε να έχει άνετη πρόσβαση στο σπίτι. Μάλιστα αρκετές φορές έκαναν σεξ την ώρα που ο Αμοιρίδης κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο!

Συνεχίζοντας η σύζυγος του διπλωμάτη ισχυρίστηκε ότι ο εραστής της ζήλευε πολύ όταν την έβλεπε με τον πρέσβη και αυτός ήταν ο λόγος που τελικά έφτασε στο έγκλημα. Όσο για τον Κυριάκο Αμοιρίδη, η ίδια σημείωσε ότι ήταν μόνιμα μεθυσμένος και την κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά.

Τις μαρτυρίες αυτές “ακυρώνουν” η μητέρα και η αδελφή της, οι οποίες έκαναν λόγο για έναν υπέροχο άνθρωπο που φερόταν πολύ στοργικά στη γυναίκα του και φρόντιζε να παρέχει τα πάντα σε αυτή και την 11χρονη κόρη τους.

Η Φρανσουάζ μαζί με την κόρη της από παλιότερο ταξίδι στην Ελλάδα

Για βιαιότητα από την πλευρά του διπλωμάτη έκανε λόγο και ο Σέρτζιο, ο οποίος ανέφερε ότι τον σκότωσε “τυφλωμένος” από το μίσος εξαιτίας της κακής του συμπεριφοράς προς την Φρανσουάζ. Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τον σκότωσε σε αυτοάμυνα ενώ πάλευαν, κάτι που η αστυνομία θεωρεί από ανυπόστατο έως αστείο λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Σέρτζιο ήταν πολύ δυνατός σε σχέση με τον 59χρονο πρέσβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βασίζονται περισσότερο στην κατάθεση του ξαδέρφου του δολοφόνου, ο οποίος είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου στη δολοφονία και είπε ότι το έγκλημα ήταν απολύτως προμελετημένο. Ο ίδιος ανέφερε ότι στόχος των δύο εραστών ήταν να ζήσουν τον έρωτά τους με τα λεφτά του πρέσβη. Η αστυνομία κάνει “φύλλο και φτερό” τα οικονομικά στοιχεία της οικογένειας και αν ο πρέσβης είχε ασφάλεια ζωής για να ισχυροποιήσει το θέμα του κινήτρου.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία

Παράλληλα, η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Journal National» φέρνει στη δημοσιότητα αποκαλυπτικό βίντεο με τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες που ήταν τοποθετημένες έξω από το σπίτι του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του και τον εραστή της. Στο βίντεο φαίνεται ο εραστής Sérgio Gomes Moreira Filho μαζί με τον ξάδερφό του Eduardo Moreira de Melo να μπαίνουν στο σπίτι, όπου λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα. Η μέρα είναι Δευτέρα και το ρολόι δείχνει 19:53. Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο άντρες έξω από το εξοχικό σπίτι του ζεύγους να περιμένουν περίπου μία ώρα πριν εισέλθουν εντός της οικίας.

Με το που εισέρχονται στην οικία παραμένουν μέσα τρεις ώρες και στη συνέχεια ο Sergio φεύγει μόνος του με αυτοκίνητο και επιστρέφει με τα πόδια. Αργότερα και συγκεκριμένα στις 3.20 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνεργοί απομακρύνουν το πτώμα του πρέσβη.

Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η σύζυγος του διπλωμάτη, μια 40χρονη Βραζιλιάνα, και ο 29χρονος εραστής της, ο Σέρζιου Μορέιρα, έχουν συλληφθεί καθώς θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για το φόνο του 59χρονου πρεσβευτή, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επιθεωρητής Εβαρίστου Πόντσι, ο οποίος ηγείται της έρευνας για την υπόθεση και έκανε λόγο περί μιας «τραγικής» και «άνανδρης» δολοφονίας.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Μορέιρα και η σύζυγος του Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, σχεδίασαν την δολοφονία αφότου πιάστηκαν στα… «πράσα» από τον διπλωμάτη μέσα στο σπίτι στη Νόβα Ιγουάσου. Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βραζιλία αγνοείτο από το βράδυ της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου. Η Φρανσουάζ, η σύζυγός του και μητέρα της 10χρονης κόρης τους, κατήγγειλε την εξαφάνισή του στην αστυνομία την Τετάρτη.

Ο αστυνομικός Μορέιρα ομολόγησε σε συναδέλφους του την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου ότι δολοφόνησε τον πρεσβευτή αργά το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι που ανήκε στην οικογένεια Αμοιρίδη στο Νόβα Ιγουάσου, στο βόρειο Ρίο.