Πυροβολισμοί διέκοψαν την εκκένωση αμάχων από το Χαλέπι (vid)

Ανεστάλη η επιχείρηση απομάκρυνσης των ανταρτών και των αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι άκουσε τέσσερις εκρήξεις στο σημείο που βρίσκονται τα λεωφορεία που αναχωρούν από την πόλη. Κρατικός συριακός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι οι αντάρτες παραβίασαν τη συμφωνία με την κυβέρνηση, προσπαθώντας να πάρουν μαζί τους ομήρους καθώς αποχωρούσαν.

Από την πλευρά του ένας Σύρος αξιωματούχος που επιβλέπει τη διαδικασία ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι ανεστάλη λόγω «εμποδίων». Το πρακτορείο ειδήσεων του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι διαδηλωτές έκλεισαν έναν δρόμο που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των ανταρτών και των αμάχων από το Χαλέπι, ζητώντας την εκκένωση δύο σιιτικών χωρών στην επαρχία Ιντλίμπ.

Το Ιράν έχει ζητήσει στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπιού να απομακρυνθούν από τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια οι κάτοικοι που βρίσκονται πολιορκημένοι από τους Σύρους αντάρτες. Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο Reuters επιβεβαίωσε ότι υπάρχει διαδήλωση σε εξέλιξη.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε φαίνονται τρομοκρατημένα παιδιά από πυροβολισμούς, την ώρα που εκκενώνουν ένα κτήριο. Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν απομακρυνθεί σχεδόν 8.000 άνθρωποι από το ανατολικό Χαλέπι.