Παρακλάδι του PKK ανέλαβε την ευθύνη για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κων/πολη

Παρακλάδι του PKK ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή βομβιστική επίθεση που έγινε χθες το βράδυ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ατόμων.

Η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» μέσω ανακοίνωσης κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση και την θεωρεί υπεύθυνη για το χθεσινό αιματοκύλισμα.Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη και για άλλες φονικές επιθέσεις στην Τουρκία φέτος.

Οι επιθέσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έγιναν λόγω της συνεχιζόμενης κράτησης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και των επιχειρήσεων που γίνονται εναντίον των Κούρδων στη ΝΑ Τουρκία.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τους 38 νεκρούς, οι 30 είναι αστυνομικοί, οι 7 πολίτες, ενώ η ταυτότητα ενός θύματος δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη ασφαλείας με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Αυτό δήλωσαν πηγές της προεδρίας την επομένη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων.

Στο μεταξύ, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), εξέφρασαν την “πλήρη υποστήριξή” τους στις δυνάμεις ασφαλείας και στη μάχη τους κατά της τρομοκρατίας, σε κοινή δήλωσή τους στη Βουλή.

 

Ένα ντοκουμέντο από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο το βράδυ κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Η Χουριέτ και άλλα τουρκικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για την στιγμή που εξερράγη ο καμικάζι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από κάμερα που ήταν τοποθετημένη πιθανόν σε κάποιο όχημα, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, αστυνομικοί πλησιάζουν έναν άνδρα που τους φάνηκε ύποπτος.

Αμέσως μετά, η εικόνα γίνεται λευκή και είναι η στιγμή που ο καμικάζι πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά.

Την ίδια ώρα άλλο βίντεο, από άλλη κάμερα ασφαλείας δείχνει την σφοδρότητα της έκρηξης από το παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη.