Ερντογάν - Γιλντιρίμ: Δεν αμφιβάλουμε ότι το ΡΚΚ επιτέθηκε στην Κων/πολη

Τη συνέχιση της μάχης κατά της τρομοκρατίας “μέχρι το τέλος” εκ μέρους της τουρκικής Κυβέρνησης διαβεβαίωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από τη διπλή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 38 και στους 155 οι τραυματίες, υπογραμμίζοντας ότι πίσω από το αιματηρό σκηνικό βρίσκεται πιθανότατα το εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δήλωσε το πρωί της Κυριακής πως δεν έχει «σχεδόν καμία αμφιβολία» ότι το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση.

Ο Γιλντιρίμ επισκέφθηκε τους τραυματίες που νοσηλεύονται. Μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι η επίθεση είναι μια ευκαιρία για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για πιο εντατική καταδίωξη της ανταρτικής οργάνωσης. «Είναι ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο μπορούμε σχεδόν να πούμε ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό ήταν έργο του PKK», είπε ο Γιλντιρίμ.