Στέγη εκκλησίας καταπλάκωσε πιστούς στη Νιγηρία - 160 νεκροί (φωτό - video)

Τραγικό θάνατο βρήκαν 160 άνθρωποι στην νοτιοανατολική Νιγηρία, κατά την κατάρρευση τμήματος στέγης μιας ευαγγελικής εκκλησίας. Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην εκκλησία Reingners Bible Ministry, όπου διοργανώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο μια συγκέντρωση πιστών στην πόλη Όγιο της πολιτείας Άκουα Ιμπόμ.

Ομάδες διασωστών, στις οποίες συμμετέχουν εργάτες της κατασκευαστικής εταιρείας Julius Berger, μέλη της αστυνομίας, του στρατού, της πυροσβεστικής και της ιατρικής ένωση της Νιγηρίας εξακολουθούν να βρίσκονται στην εκκλησία σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια.

«Είκοσι λεπτά μετά την άφιξη του κυβερνήτη της πολιτείας (στην εκκλησία) η στέγη άρχισε να κάνει ρωγμές. Ο κυβερνήτης βγήκε γρήγορα έξω, όμως άλλοι δεν είχαν την ίδια τύχη», δήλωσε ένας από τους επιζώντες.

Η πόλη είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένη με αποτέλεσμα να μην μεταφέρονται εύκολα οι πληροφορίες από το σημείο, ωστόσο η βρετανική εφημερίδα Telegraph μεταδίδει πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον 160, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί.