Απίστευτο: Δανός πολιτικός πρότεινε να πυροβολούν τους μετανάστες!

Διάλογο με τις… βάρκες που μεταφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες προτείνει ένας Δανός βουλευτής στις δυνάμεις ασφαλείας.

Το σχόλιο όμως που προκάλεσε αίσθηση ήταν ότι το μέλος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, ανέφερε πως θα πρέπει να πυροβολούν τις βάρκες των προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράνομα.

«Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος είναι να στρεφόμαστε στις βάρκες και να λέμε: Δεν μπορείτε να εισέλθετε σε αυτά τα χωρικά ύδατα και αν το κάνετε, είτε θα σας πυροβολήσουμε είτε θα σας γυρίσουμε πίσω», δήλωσε την Τρίτη ο Κένεθ Μπερτ εκπρόσωπος αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα του αντιμεταναστευτικού κόμματος στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο DK4.

Λίγο αργότερα ο Μπερτ έκανε μια προσπάθεια να “μαζέψει” τις δηλώσεις του μέσω Facebook, όπου εξήγησε πως δεν εννοούσε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται οι πρόσφυγες, αλλά ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ μπορούν να πυροβολούν στον αέρα ως προειδοποίηση.

Ο εκπρόσωπος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος Σόρεν Σόντεργκαρντ δήλωσε στο Reuters ότι το να πυροβολούνται οι πρόσφυγες δεν είναι επίσημη γραμμή του κόμματος.