Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία- Tουλάχιστον 92 νεκροί- Ανάμεσά τους και 8 παιδιά (upd)

Τουλάχιστον 92 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 5:03 π.μ της Τετάρτης (τοπική ώρα), στην επαρχία Άτσεχ στην Ινδονησία. Οκτώ από τους νεκρούς είναι ανήλικα παιδιά, αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές ενώ περίπου 20 σοβαρά τραυματισμένοι, με σπασμένα κόκκαλα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δέχονται ήδη τις πρώτες βοήθειες. Οι πρώτες εικόνες που μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ δείχνουν εκτεταμένες υλικές ζημιές, κατάρρευση δεκάδων κτιρίων την ώρα που οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων σύντομα θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι. Μόνο στη συνοικία Πίντι Τζάγια, οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για εκατοντάδες τραυματίες και 40 ισοπεδωμένα κτίρια, μεταξύ των οποίων τζαμιά, καταστήματα και κατοικίες.

indonesia-seismos-2

indonesia-seismos-3

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο αναφέρει πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ρολότ και σε εστιακό βάθος 17 χιλιομέτρων ενώ δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί τουλάχιστον πέντε μετασεισμοί. Σύμφωνα με αξιωματούχους ο σεισμός σημειώθηκε την ώρα που αρκετοί από τους μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής πήγαιναν για την πρωινή τους προσευχή.

indonisia-seismos

indonesia-seismos-4

Σωστικά συνεργεία, με την βοήθεια των κατοίκων επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν τραυματίες που έχουν θαφτεί κάτω από συντρίμμια και τρεις εκσκαφείς έχουν επιστρατευτεί για την απομάκρυνσή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαρχία Άτσε ήταν μια από τις περιοχές που επλήγη βαρύτατα από τον σεισμό του 2004 και το τσουνάμι που ακολούθησε προκαλώντας τον θάνατο 230.000 ανθρώπων.