Ξένα ΜΜΕ για παραίτηση Ρέντσι: "Αντίο όμορφε"

Στην παραίτηση του Ματέο Ρέντσι και στο μέλλον της Ιταλίας μετά το «Όχι» των Ιταλών αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων ιταλικών εφημερίδων αλλά και τα διεθνή πρακτορεία.
typos

Το «Όχι» των Ιταλών στο δημοψήφισμα σχολιάζει ο βρετανικός Guardian στο σημερινό του πρωτοσέλιδο γράφοντας: «Η Ιταλία παραπαίει μετά το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα αναγκάζοντας τον Ρέντσι να παραιτηθεί».
guardian

Από την πλευρά της η ιταλική La Repubblica σχολιάζει στο πρωτοσέλιδό της το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος υπό τον τίτλο: «Θρίαμβος του όχι, ο Ρέντσι αποχωρεί» η ιταλική εφημερίδα απεικονίζει τον απερχόμενο πρωθυπουργό της χώρας με το κεφάλι σκυφτό κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του στο Παλάτσο Κίτζι και γράφει: «Τα δάκρυα του Ρέντσι: έχω εντολή να πάω σπίτι μου».
rrarar

«Bello Ciao» (Αντίο όμορφε) γράφει στο πρωτοσέλιδό της η ιταλική «Ιl manifesto» με τον Ματέο Ρέντσι να είναι γυρισμένος πλάτη.
illl

Με τον Ματέο Ρέντσι να κρατά το κεφάλι του η ιταλική «Ιl tempo» αρκείται να σχολιάσει για το αποτέλεσμα με ένα επιφώνημα: «Ω, όχι».
temmp

Από την πλευρά του το πρακτορείο Reuters σχολιάζει για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία ότι «οι Ιταλοί ψήφισαν για την αβεβαιότητα και όχι για την κρίση» και προσθέτει ότι «το αποτέλεσμα στην Ιταλία είναι το τρίτο πλήγμα για την πολιτικό κατεστημένο μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση στην Ιταλία είναι λιγότερη δραματική, αλλά πολύ σοβαρή» και σημειώνει πως μετά τον Ματέο Ρέντσι βασική και πρώτη προτεραιότητα είναι οι ιταλικές τράπεζες.

«Η Ιταλία έχει ξαναβρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Ήταν στις εκλογές του 2013 που δεν υπήρξε κάποιος ξεκάθαρος νικητής και έτσι τα δύο μεγάλα κόμματα αναγκάστηκαν να στηρίξουν μία αδύναμη κυβέρνηση» αναφέρει το πρακτορείο Reuters και καταλήγει λέγοντας «τώρα όμως τα πράγματα είναι χειρότερα».