Τραγική ειρωνεία: Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους είχε την ίδια κατάληξη με τον πατέρα του

Όσο οι ώρες περνούν τόσες περισσότερες ιστορίες από την ζωή των ανθρώπων που χάθηκαν μετά την συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους έρχονται στο φως.

Συγκινητική είναι η ιστορία του πιλότου- ήρωα όπως αποδείχθηκε καθώς έφυγε από τη ζωή ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που “έφυγε” και ο πατέρας του.

Ο 54χρονος Μιγκέλ «Μίκι» Κουιρόγκα, ήταν πιλότος του Bolivian Lamia που συνετρίβη στην Κολομβία, παρασύροντας στον θάνατο 71 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε.

Όπως έγινε γνωστό, όταν το αεροπλάνο αντιμετώπισε καταστροφικά ηλεκτρικά προβλήματα, ο Μίκι, φέρεται να άδειασε όλα τα καύσιμα του αεροσκάφους, προκειμένου να μην εκραγεί κατά την πρόσκρουση. Πιστεύεται ότι η ταχύτατη αυτή απόφασή του, είναι ο λόγος που επέζησαν έξι άτομα από την τραγωδία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πατέρας του Μίκι, ο Ορλάντο Κουιρόγκα, ήταν επίσης πιλότος που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1963, σε ηλικία 53 ετών. Ο Ορλάντο, πέθανε σε μια συντριβή στο Καραβάνι, όταν ο Μίκι ήταν μόλις ενός έτους. Μάλιστα, η τεράστια αγάπη του για το ποδόσφαιρο, οδήγησε τις αρχές της Βολιβίας να μετονομάσουν ένα γήπεδο προς τιμής του, το Estadio Olimpico Orlando Quiroga.
Ο Μίκι μεγάλωσε με την ελπίδα να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και παρά το γεγονός πως δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει, είχε αποκαλύψει πως ο Ορλάντο ήταν η έμπνευσή του.

Σε μια συνέντευξη πέρυσι είχε πει: «Μετά από αυτό, η μητέρα μου, Ίλσε Μενάτσο, επέστρεψε στην Κοτσαμπάμπα και χρόνια αργότερα παντρεύτηκε έναν άλλο πιλότο, τον Αβραάμ Πράντα, που εργαζόταν στην Lloyd Aereo Boliviano και στη συνέχεια ίδρυσε τη δική του αεροπορική εταιρεία cargo.

 
%IMAGEALT

Έχουμε μεγαλώσει μέσα σε αεροσκάφη. Ο μεγαλύτερος αδερφός μου, ο Έντγκαρ, είναι πιλότος, πετά για την Amaszonas. Εγώ είμαι πιλότος, ο ανιψιός μου είναι πιλότος, ο γιος μου επίσης – είμαστε μια οικογένεια πιλότων. Γιατί; Φαντάζονται ότι υπάρχουν πράγματα στα γονίδια, που σου μεταφέρουν το αίσθημα να θέλεις κι εσύ να πετάς, και το άλλο είναι το παράδειγμα, βλέπεις το είδος της ζωής που μπορείς να έχεις»

Η ξαδέρφη του Μίκι, Μιλένα Κουιρόγκα, θυμήθηκε πως σπούδαζε μανιωδώς προκειμένου να γίνει πιλότος όπως ο πατέρας του. «Ο πατέρας του είχε ένα ατύχημα, όταν ο Μιγκέλ ήταν καόμη μωρό, αλλά πάντα ήθελε να ακολουθήσει αυτή την καριέρα. Μπήκε στην αεροπορία για να μπορέσει να γίνει πιλότος, και να γίνει εμπορικός πιλότος, έτσι θα μπορούσε να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής. Επικοινωνούσα μαζί του μέσω των κοινωνικών δικτύων, επειδή ποτέ δεν σταματούσε να εργάζεται.

Η απόφαση του Μίκι να σκεφτεί τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, το πώς θα σώσει τις ζωές των άλλων, είναι κάτι που πολύς κόσμος μπορεί να μην καταλαβαίνει, αλλά για εκείνους που τον ήξεραν, η πράξη αυτή ηρωισμού του, δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για τον Μίκι, και το να βάζει τους άλλους πάνω από τον εαυτό του, ήταν φυσικό ένστικτο.

Και στην απομακρυσμένη πόλη της Βραζιλίας, όπου ο Μίκι και η σύζυγός του Ντανιέλα Πίντο, έχτισαν τη ζωή τους, ο πιλότος χαίρει μεγάλης εκτίμησης λόγω των προσπαθειών του να κάνει τη ζωή καλύτερη στους ανθρώπους που τον περιέβαλαν.

 
%IMAGEALT

Παντρεμένος με την κόρη ενός πρώην Βραζιλιάνου γερουσιαστή, του Ρότζερ Πίντο, το ζευγάρι είχε τρία παιδιά, ενώ έχτιζαν ένα σπίτι στο Epitaciolandia, στα σύνορα με την Βολιβία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ζευγάρι είχε χρησιμοποιήσει συχνά τα χρήματά του και τις συνδέσεις του για να πιέσει για επενδύσεις στην πόλη του, ενώ ο πιλότος είχε δώσει πολλά από τα χρήματά του για να χρηματοδοτήσει βελτιωτικά έργα.