Το τερμάτισαν οι Τούρκοι: Στα χνάρια του Ερντογάν και ο Κιλιτσντάρογλου - Αμφισβητεί 18 βραχονησίδες

Τη σκυτάλη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις δηλώσεις του πως η Κύπρος δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί στη σημαία της τον χάρτη ολόκληρου του νησιού, πήρε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος σε ομιλία του εξαπολύει πυρά κατά του Τούρκου Προέδρου καλώντας τον να επέμβει για να πάρει από την Ελλάδα 18 βραχονησίδες οι οποίες είναι τουρκικές.

%ce%ba%ce%b9%ce%bb%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%bd%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%bb%ce%bf%cf%85

Ο επικεφαλής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP επανήλθε στο θέμα των βραχονησίδων στο Αιγαίο υποστηρίζοντας για ακόμη μια φορά – όπως είχε κάνει και στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν ο Τούρκος πρόεδρος είχε αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης – ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα.

«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η “ΤΔΒΚ” έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο» σημείωσε ο κ. Κιλιντσντάρογλου ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε, στην ομιλία στους βουλευτές του κόμματός του, «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι; Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε. Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;».

Παράλληλα τόνισε «και τι μας απαντούν; Έχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα» και πρόσθεσε: «Σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία. Αυτά τα νησιά ανήκουν σε εμάς. Ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί. Εκεί υπάρχει η ελληνική σημαία. Είναι σε κατάσταση κατοχής. Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάνη, “τα εδάφη μας μειώθηκαν”. Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ. Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;».