Νύχτα τρόμου στη Γαλλία: Μασκοφόρος έσφαξε καλόγρια σε οίκο ευγηρίας (φωτό + video)

Σοκαρισμένη είναι η Γαλλία έπειτα από το περιστατικό ομηρίας που κόστισε τη ζωή μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία έμενε σε οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων στο Μονπελιέ.

Η συγκεκριμένη δομή ονομάζεται «Green Oaks» και σε αυτήν διαμένουν συνταξιούχοι ιερείς και καλόγριες που έχουν υπηρετήσει στην Αφρική.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση δεν συνδέεται με την ισλαμική “τρομοκρατία”, όπως είπε την Παρασκευή ο Εισαγγελέας του Μονπελιέ Κριστόφ Μπαρέ.

“Δεν έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα οποιαδήποτε διασύνδεση με την ισλαμική τρομοκρατία”, δήλωσε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου ο Μπαρέ.

Συνεχίζοντας ο ίδιος ανέφερε ότι η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον ύποπτο και διενεργεί έρευνα για ένα ύποπτο αυτοκίνητο που βρέθηκε κοντά στη σκηνή του εγκλήματος, στο οποία ο φερόμενος ως δράστης είχε επίσης ένα ψεύτικο όπλο.

Το χρονικό

Ένας μασκοφόρος άνδρας εισέβαλε στο γηροκομείο λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Πέμπτης κρατώντας στα χέρια του ένα μαχαίρι και μια καραμπίνα. Ο δράστης κράτησε ομήρους περίπου 60 ηλικιωμένους, ενώ η αστυνομία έσπευσε άμεσα στο σημείο περικυκλώνοντας το κτίριο.

Με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να απελευθερώσει τους ομήρους, ωστόσο ο μασκοφόρος δεν συνελήφθη. Αφού η επιχείρηση ολοκληρώθηκε, η αστυνομία εντόπισε στο χώρο το άψυχο κορμί μιας γυναίκας το οποίο έφερε τρεις μαχαιριές

«Μια γυναίκα που κατοικούσε στο κτίριο δολοφονήθηκε. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει το κτίριο, και οι κάτοικοί του είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο  Reuters.

Πλέον οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό του δράστη, καθώς πάνω από 100 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την ευρύτερη περιοχή στο χωριό Μονφεριέ Σιρ Λεζ κοντά στο Μονπελιέ. Στην επιχείρηση συμμετέχει ένα ελικόπτερο αλλά και σκυλιά της αστυνομίας.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν με τηλεφώνημα που έκανε μια υπάλληλος η οποία δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά. Εκτός κινδύνου είναι και οι υπόλοιποι ένοικοι του κτιρίου.