Η δραματική έκκληση Αναστασιάδη σε Ακιντζί: Σκέψου τα εγγόνια μας!

Την έκκληση του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη  προς τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί για την εξεύρεση λύσης στοπαρά πέντε της κατάρρευσης του διαλόγου για το εδαφικό στην Ελβετία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα “Πολίτης” της Κύπρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν δακρυσμένος και απογοητευμένος. Ο δε, τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, με παγωμένο βλέμμα εγκατέλειπε την αίθουσα, αλλά και την καλή σχέση που έχουν οι δυο άνδρες.

«Ρε Μουσταφά να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας…» είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Μουσταφά Ακιντζί.

«Απόψε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τη λύση και την ειρήνη» επέμεινε ο κ.Αναστασιάδης παραπέμποντας στη μεγάλη συγκέντρωση στο γήπεδο της Τσεντίνκαγια. Για να εισπράξει την απάντηση του τουρκοκύπριου ηγέτη: «Σιγά τις χιλιάδες, μερικές εκατοντάδες ήταν».

Ο κύπριος πρόεδρος σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» επέμεινε λέγοντας στον Ακιντζί: «Να σου κάνω μια τελευταία πρόταση, ρε Μουσταφά» για να λάβει την απάντηση του Ακιντζί: «Νίκο, τελειώσαμε. Είμαι κουρασμένος, πάω να κοιμηθώ. Χθες βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου». Μάλιστα, μόνο από ευγένεια και μετά από παραινέσεις των υπολοίπων δέχθηκε να καθίσει και να ακούσει την πρόταση του Προέδρου την οποία όμως απέρριψε.

«Ήταν ένας άλλος Ακιντζί. Καμία σχέση με αυτόν με τον οποίο διαπραγματευόμασταν τόσους μήνες. Συζητούσε με παγωμένο αίμα», είπαν άνθρωποι που ήταν μέσα στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με την εφημερίδα.