Νέα επίθεση Ερντογάν: Είναι καλό οι Ευρωπαίοι να σε αποκαλούν δικτάτορα

Νέο ρεσιτάλ έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι “είναι καλό οι Ευρωπαίοι να αποκαλούν κάποιον “δικτάτορα”, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν τους συμφέρει”, προχωρώντας σε νέα επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ευρωβουλής.

Ο Τούρκος ηγέτης γύρισε επιδεικτικά την πλάτη του στο ψήφισμα που θα εξετάσουν οι ευρωβουλευτές την Πέμπτη για το “πάγωμα” των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα γίνει αύριο συνεδρίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα ψηφίσουν για τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, αυτό το ψήφισμα δεν έχει καμία αξία στα μάτια μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, κατηγορώντας τους Ευρωπαίους ότι αθέτησαν πλήρως όλες τις δεσμεύσεις – την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει να απειλεί ότι θα ανατρέψει τη συμφωνία για το προσφυγικό.

«Ξεκαθαρίσαμε πολλές φορές ότι εμείς σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλές χώρες της ΕΕ, αλλά δεν βλέπουμε απτή υποστήριξη από τους εταίρους μας στη Δύση» είπε ο Ερντογάν μιλώντας στο συνέδριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Συνεχίζοντας τη επίθεση κατά της ΕΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι “είναι καλό να αποκαλούν οι Ευρωπαίοι κάποιον ‘‘δικτάτορα’’, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν τους συμφέρει».

Αναφερόμενος στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, τόνισε ότι με τη νίκη του Ρεπουμπλικανού πολιτικού «δεν βγήκε ο λογαριασμός των Ευρωπαίων, γιατί είχαν κάνει διαφορετικούς υπολογισμούς».

Τέλος, για τη στάση του Ευρωκοινοβουλίου και του Προέδρου του, Μάρτιν Σουλτς, έναντι του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, τόνισε ότι το  ψήφισμα της Πέμπτης «δείχνει πως η Ευρώπη παίρνει το μέρος τρομοκρατικών ομάδων».