Λεπέν: Οι μέρες της Μέρκελ είναι μετρημένες

Στην εκτίμηση ότι οι ημέρες της Ανγκελα Μέρκελ είναι «μετρημένες», προχώρησε η Μαρίν Λεπέν τη Δευτέρα, μόλις μια ημέρα μετά από την επίσημη ανακοίνωση της Καγκελαρίου ότι θα διεκδικήσει και τέταρτη θητεία στις εκλογές του 2017.

«Η Ανγκελα Μέρκελ είναι μία δύναμη αδράνειας. Είναι εκείνη που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα και οι ευρωπαϊκές χώρες να συνεχίσουν να υποβάλλονται στις ίδιες ”θεραπείες”, οι οποίες στην πραγματικότητα τις σκοτώνουν», δήλωσε η Λεπέν μιλώντας στο CNBC. «Σήμερα η κ. Μέρκελ είναι πολύ απομονωμένη. Εκείνοι που υπερασπίζονται το όραμά της είναι πολύ απομονωμένοι μαζί της», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε ότι θα ήταν φυσικό για τη Γαλλία να διατηρήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία, δεδομένης της ιστορίας μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, επέκρινε τις ΗΠΑ για τον Ψυχρό Πόλεμο, σχολιάζοντας ότι έβαλε σε μεγάλο κίνδυνο τη Γαλλία και την Ευρώπη, με δεδομένο ότι βρέθηκαν στη μέση.

«Ο Ψυχρός Πόλεμος, των Αμερικανών ενάντα στη Ρωσία είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμξια ειρήνηη. Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία, όπως και μία σειρά από άλλες χώρες ανάμεσά τους και η Γαλλία, μπορούν άριστα να διατηρήσουν ειρηνικές και ισορροπημένες σχέσεις, χωρίς να δημιουργούν συγκρούσεις. Συγκρούσεις που είναι αντικειμενικά τεχνητές», τόνισε.