Ένα αξέχαστο δείπνο παρέθεσε η Μέρκελ στον Ομπάμα - Επιστράτευσε διάσημο τρομπετίστα (vid)

Υπό τους ήχους της τζαζ πραγματοποιήθηκε το χθεσινό δείπνο που παρέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στον Αμερικανό Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που έδειχνε να διασκεδάζει. Στο δείπνο που πραγματοποιήθηκε σε ένα λιτό χώρο, μουσική έπαιξε ο διεθνούς φήμης τρομπετίστας Till Brönner, ο οποίος χάρισε όμορφες και χαλαρές στιγμές στον Αμερικανό Πρόεδρο. Μάλιστα, ο Γερμανός μουσικός ανέβασε στο instagram σχετικό βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο Μπαράκ Ομπάμα να απολαμβάνει τη μουσική του.

Το μενού του δείπνου, που ακολούθησε στην καγκελαρία μετά τη συνέντευξη Τύπου χθες το βράδυ, περιείχε παραδοσιακά γερμανικά εδέσματα, όπως ψητό χοιρινό, κότσι χοιρινού και λουκάνικα Νυρεμβέργης, που συνοδεύτηκαν με μπύρα και γερμανικό κρασί, ενώ για επιδόρπιο προσφέρθηκε παραδοσιακή μηλόπιτα (Apfelstrudel).

Στο δείπνο που παρέθεσε η ‘Αγκελα Μέρκελ παρακάθησαν προσωπικότητες, που συνέβαλαν ιδιαίτερα στις διατλαντικές σχέσεις. Μεταξύ αυτών ήταν ο διάσημος διευθυντής ορχήστρας Νρτάνιελ Μπάρενμπόϊμ και ο Γερμανός προπονητής της αμερικανικής ομάδας ποδοσφαίρου Γιούργκεν Κλίνσμαν, ενώ από αμερικανικής πλευράς η σύμβουλος του Προέδρου Ομπάμα για θέματα ασφάλειας Σούζαν Ράις και ο Αμερικανός Πρέσβης στο Βερολίνο Τζον Έμερσον.