Χαρές στη Σλοβενία: Δρόμος παίρνει το όνομα της Μελάνια Τραμπ

Η Σλοβενία, ιδιαίτερη πατρίδα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, πανηγυρίζει για την νίκη του Ντόναλντ δίνοντας μάλιστα σε δρόμο το όνομα του κοριτσιού της, που κατάφερε να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Ενδεικτικό του πανηγυρικού κλίματος είναι και το συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε ο Πρωθυπουργός της χώρας Μίρο Τσεράρ:

 

«Αρχικά, αφήστε με να συγχαρώ τον νέο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που η Σλοβενία ήταν μέρος αυτών των εκλογών με την δική μας Μελάνια Τραμπ που έγινε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος ήδη γνωρίζει πολλά για τη Σλοβενία. Προσμένω σε μία μελλοντική συνεργασία και σε περαιτέρω εξέλιξη της ήδη καλά θεμελιωμένης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της χώρας Μπόρουτ Πάχορ συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ και εξέφρασε τη χαρά του που η πρώτη κυρία είναι συμπατριώτισσά του.

«Θα προσπαθήσω η φιλία και η συνεργασία μας να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο», σημείωσε μεταξύ άλλων, ελπίζοντας πως οι σχέσεις ΗΠΑ-Σλοβενίας θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.

Γενέτειρα της Μελάνια Τραμπ είναι η Σεβνίτσα, όπου οι κάτοικοι έπιναν σαμπάνια στο όνομά της για την νίκη του συζύγου της.

Η χαρά και η τιμή που νιώθουν οι Σλοβένοι είναι τόσο μεγάλη, που μια καφετέρια έφτιαξε γλυκό με το όνομά της, όπως σχεδιάζεται να γίνει και με δρόμο της χώρας.