Τ. Ερντογάν: Η νίκη Τραμπ να ωφελήσει τη Μέση Ανατολή

Την ελπίδα η εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ να οδηγήσει σε θετικά βήματα για τη Μέση Ανατολή και για τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες στον κόσμο εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι «αυτή η επιλογή του Αμερικανικού λαού θα οδηγήσει στη λήψη ευεργετικών μέτρων για τον κόσμο αναφορικά με τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, τη δημοκρατία και τις εξελίξεις στην περιοχή μας».

Μάλιστα συγχαρητήρια για την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές έδωσε νωρίτερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, λέγοντας πως οι αμερικανικές εκλογές αποτελούν ευκαιρία για να προχωρήσουν οι διμερείς σχέσεις ωστόσο όμως τόνισε πως θα ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ αν εκδοθεί ο κληρικός Φετουλά Γκιουλέν.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σε ανάρτησή του στο Twitter πως η Άγκυρα θα ενισχύσει τις «βασισμένες στην εμπιστοσύνη σχέσεις και τη συνεργασία» της με τις ΗΠΑ.