Ερντογάν προς Βερολίνο: Είστε καταφύγιο τρομοκρατών

Λάβρος κατά της Γερμανίας εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος κατηγόρησε ανοιχτά το Βερολίνο ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία με αφορμή την στάση του να μην εκδίδει μέλη του κινήματος του Φετουλλάχ Γκιουλέν και την προειδοποίησε ότι αυτή η συμπεριφορά της θα της γυρίσει μπούμερανγκ.

Μιλώντας από το “Λευκό Σαράι”, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε με έμφαση: «Έι Γερμανία, εγώ έδωσα στην κυρία Μέρκελ 4 χιλιάδες φακέλους και μετά στην τελευταία μας συνάντηση είπα στην κυρία Καγκελάριο “σας έδωσα 4 χιλιάδες φακέλους, ποια είναι η τύχη τους;” Η απάντηση ήταν ενδιαφέρουσα, είπε ότι οι φάκελοί αυτοί έγιναν 4 χιλιάδες 500. Δυσκολεύομαι ακόμη να καταλάβω γιατί προστατεύετε ακόμη τα μέλη αυτής της οργάνωσης. Γερμανία εμείς ανησυχούμε για τη στάση σας αυτή. Υποστηρίζετε την τρομοκρατία», και πρόσθεσε ότι «αυτός ο μπελάς της τρομοκρατίας να γνωρίζεις, Γερμανία, ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ και θα σε χτυπήσει. Η ιστορία θα σας θυμάται ως τη χώρα που δώσατε καταφύγιο στην τρομοκρατία. Ανησυχούμε ότι θα μετατραπείτε σε πίσω κήπο της οργάνωσης Γκιουλέν».

Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε τις τρομοκρατικές οργανώσεις “σαν τον σκορπιό, γυρνάει γυρνάει και δαγκώνει στην πλάτη”. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Τουρκία με νότα που έδωσε στην Γερμανία ζητά την έκδοση των μελών της οργάνωσης Γκιουλέν (FETÖ) που βρίσκονται εδώ και καιρό στη χώρα. Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε πως οι εισαγγελείς δεν πρόκειται να εκδώσουν μέλη της οργάνωσης.