Συνεχίζεται η περισυλλογη νεκρών -Τα συντρίμμια ανήκουν στο αεροσκάφος της AirAsia

Σύγχυση επικρατεί στον αριθμό των νεκρών που έχουν περισυλλέξει από το σημείο που βρέθηκαν οι πρώτες ενδείξεις για το αεροσκάφος της AirAsia.

Ο αρχικός αριθμός έκανε λόγω για σαράντα νεκρούς ενώ η επόμενη έκανε λόγω για έξι πτώματα από το αεροπλάνο της AirAsia περισυνέλεξαν οι διασώστες, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Μάναχαν Σιμορανγκίρ Καντισπενάλ, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας.

Τα συντρίμμια που βρέθηκαν σήμερα Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, ανήκουν στο αεροσκάφος της AirAsia, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας, Τζόκο Μουρτζατμότζο.

Σήμερα το πρωί, (Τρίτη 30 Δεκεμβρίου), τα τηλεοπτικά ΜΜΕ της Ινδονησίας μεταδίδουν εικόνες αντικειμένων, που ενδεχομένως να προέρχονται από το αεροσκάφος. Ενώ παράλληλα η ιστοσελίδα Kompas.com κάνει λόγω για εμφάνιση σωσιβίων στη θάλασσα.

Πιθανή σορό και αντικείμενα που μοιάζουν με συντρίμμια του αεροσκάφους της AirAsia εντόπισαν τα συνεργεία στη θάλασσα της Ιάβας, ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί σε ευρύτερη περιοχή. Τα συνεργεία θεωρούν πιθανότερο πως το αεροπλάνο βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας.

Αξιωματούχος της ινδονησιακής αεροπορίας ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, για αντικείμενα που εμφανίζονται, αλλά που όπως δήλωσε δεν ήταν εφικτό να φωτογραφηθούν και άρα να πιστοποιηθεί πως ανήκουν στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Το βρετανικό BBC, μεταδίδει πως έχει σταλεί στο σημείο ειδική ομάδα των ινδονησιακών αρχών, προκειμένου να ελέγχει, η αναφορά για καπνό στο νησί Λονγκ, νότια του νησιού Μπελιτούνγκ.

Οι χτεσινές αναφορές για κηλίδες πετρελαίου που βρισκόταν στην περιοχή που γίνονται οι έρευνες για το αεροσκάφος με την πτήση QZ8501, θεωρήθηκαν τελικά ως αβάσιμες.

Στα πλοία και τα αεροσκάφη Ινδονησίας, Μαλαισίας, Αυστραλίας (με ένα ερευνητικό αεροσκάφος) και Ταϊλάνδης που συμμετέχουν στην έρευνα προστέθηκε και το αμερικανικό USS Sampson καθώς και μία κινεζική φρεγάτα.

Με δήλωση του ο Ινδονήσιος αντιπρόεδρος Γιουσούφ Κάλα διευκρίνισε ότι τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στη θάλασσα χτες τη νύχτα δεν προέρχονται από το αεροσκάφος, απαντώντας σε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες αυστραλιανό αναγνωριστικό αεροπλάνο είχε εντοπίσει κάτι.

Και προσέθεσε: “Η επιχείρηση στη θάλασσα δεν είναι εύκολη, ειδικά σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες… Η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει τις έρευνες ούτε ορίζει χρονικό όριο για τη διάρκειά τους. Είναι σημαντικό να βρεθούν τα θύματα και το αεροσκάφος”.

θυμίζουμε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν 162 άτομα.